Menschenfresser – Sterben

De cd van Menschenfresser wordt me via de post aangeleverd zonder een biografie. Op basis van de titel van de cd en bandnaam vermoed ik een Duitse band. Een paar minuten googelen, leert dat mijn vermoeden klopt. De band werd in 2006 opgericht en is met Sterben toe aan haar derde album.

Diezelfde zoektocht leert dat Menschenfresser haar muziek omschrijft als horror metal. Dat bekt wel lekker maar betekent in dit geval niets anders dan zompig klinkende gitaren, daar onderdoor een lage bas, Duitse teksten over lichtelijk occulte thema’s welke wisselend met een krijs en met een grunt worden gebracht en een low-budgetproductie.

Muzikaal weet het me net niet te pakken. Er staan daarvoor op Sterben te weinig memorable riffs, zanglijnen en hooks. Het geheel wordt wel overtuigend gebracht en de band is overtuigd van haar eigen kunnen, maar weet dat niet over te brengen. Menschenfresser mist de ballen die van dergelijke muziek hoort uit te gaan. Tegen het einde wordt in Gehirnmassaker het tempo omhoog gegooid en dat zorgt voor een kleien opleving, maar kan dit album daarmee toch niet redden. Bonuspunten zijn er voor de hoes, maar ook dan is het niet veel meer dan een ruime voldoende.

Score:

65/100

Label:

Boersma Records

Tracklisting:

 1. Morbus
 2. Wer Ist Da?
 3. Sterben
 4. Mittagsonne
 5. Der Übergang
 6. Frontfleisch
 7. Gehirnmassaker
 8. Ende

Line-up:

 • Holger “Holly” Rodammer – Vocalen, drums, keyboard
 • Christian “Knegge” Knechtel – Gitaar, keyboard
 • Robert Trierweiller – Basgitaar

Links: