Maudlin – Sassuma Arnaa

De mannen van Maudlin brengen hun vierde langspeler, Sassuma Arnaa, uit via Consouling Sounds. Matt Bayles, van o.a. Mastodon, ISIS en Russian Circles, was verantwoordelijk voor de mix van het geheel.

Voor de opnames van de plaat hebben de heren zich verschanst in de kelders van ‘De Grote Post’ te Oostende, de thuisstad van Maudlin. Blijkbaar heeft het geholpen want Sassuma Arnaa is een sterke en gevarieerde plaat. Van het groovende Endless Expanse tot het schizofrene The Stowaway, alles klinkt gewoon raak. Het album steekt muzikaal goed in elkaar en ook de stem van zanger en bassist Ken Verleye is prima. Over het algemeen wordt er gebruik gemaakt van cleane vocalen. Alleen op The Fog Returns en The Stowaway schraapt men een aantal keer de keel. De vergelijkingen die gemaakt worden met o.a. Ghost Brigade staat wat mij betreft haaks op de sound van Maudlin op deze plaat.

Sassuma Arnaa is wat mij betreft moeilijk in een hokje te plaatsen. Dat maakt dit album tot een bijzondere muzikale ontdekkingsreis.

Score:

75/100

Label:

Consouling Sounds, 2018

Tracklisting:

 1. Endless Expanse
 2. Sassuma Arnaa
 3. Above The Vast Clouds
 4. The Fog Returns
 5. Bête Noire
 6. Erase
 7. The Stowaway

Line-up:

 • Jasper Bullynck – Vocalen, gitaar
 • Davy vanden Broecke – Drums
 • Kris Vannecke – Gitaar
 • Ken Verleye – Bas
 • Davy de Schrooder – Toetsen

Links: