Mastodon – Call of the Mastodon

Mastodon – Call of the Mastodon
Relapse, 2006

Wat blijft Mastodon fucking lekker om naar te luisteren! Dit viertal blies een paar jaren geleden met de release van Lifesblood een frisse wind door de metal/hardrock wereld. Toch blijft het voor fans die pas bij het nieuwse album Leviathan zijn komen instappen moeilijk om aan livesblood te komen. De large heeft em niet en Bol.com geeft aan dat het een ongeveer 5 weken duurt voordat hij binnen is. Maar nu is er Call of the Mastodon, waarop de nummers van Lifesblood te vinden zijn samen met 3 nummers die eerder op een demo/ep stonden en een nog nooit uitgebracht nummer.

Het geheel is geremixd en geremasterd. Maar jongens en meisjes, verwacht daar niet teveel van. De productie valt gewoon tegen vergeleken met Leviathan, logisch want het budget van dat album was veel groter. De nummers op Call of the Mastodon klinken iets zwaarder en “duisterder” dan we tegenwoordig van Mastodon gewend zijn. Alle nummers zitten lekker in elkaar en wat dat betreft is dit een prima aankoop!

Toch wordt deze cd verkocht voor de prijs van een normale cd. Dat is voor nog geen half uurtje muziek compleet belachelijk. Misschien is die 5 weken wachttijd voor Lifesblood dan toch nog een goed alternatief!

Tracklist:

 1. call of the Mastodon
  Shadows That Move
 2. Welcoming War
 3. Thank You For This
 4. We Built This Come Death
 5. Hail To Fire
 6. Battle At Sea
 7. Deep Sea Creature
 8. Slickleg
 9. Call Of The Mastodon

Line-up:

 • Brent Hines – Gitaar en zang
 • Bill Kelliher – Gitaar
 • Troy Sanders – Basgitaar en zang
 • Brann Dailor – drums

Links: