Master Boot Record – Virus.DOS

OMMFG! Een album lang OMMFG… 15-5-1-3-21-8-25-10-30-17. Master Boot Record. Nooit van gehoord. Top 5 2018, zo blijkt. Zeker. Wat is dit? Wat doet dit? Waarom? Wat staat er onder? Avant-garde, black metal, chiptune, cyberpunk, klassiek, electronic, industrial, synthwave… Experimental. Dat staat er onder. Het is onvoldoende. Sega & Nintendo OST moet er bij staan, net als 8-bit – ja zelfs zestien, met speed metal en old school games. Ik heb de laatste tijd al heel wat lekkere digitale metal gehoord, zoals het regerende Servants of the Apocalyptic Goat Rave, Pryapisme en Hardcore Anal Hydrogen via Apathia Records en de usual synthwave via Blood Music. Maar deze mag absoluut niet ontbreken in het rijtje. Dit is de virtuele hemel.


Neen, dit is niet zomaar een opgewekte Tron of Drive soundtrack voor metalheads geworden. Virus.DOS  is een veel te snel voorbij vliegende plaat op het tempo van een Yngwie Malmsteen op ritalin, terwijl die Outrun 1987, Lotus III en Stunts voorziet van een geflipte digitale metaltrip. De blips en beats vliegen je om de oren, met een heerlijke 8-bit metalsound en een overdosis aan speedmetalakkoorden met neoklassieke (barok) toetsen. Wat een weelde, wat een zaligheid. Hierdoor krijg je zin je oude computer van zolder te halen, Die Amiga, die Atari, die Commodore, waar is ie? Wanneer is die volgende rommelmarkt? Waar kun je Giana Sisters, Arkanoid, IK+ en Alien Syndrome downloaden? Waar kan ik mijn herwonnen mentale energie aan kwijt? Ik voel me namelijk weer zestien jaar met dit plaatje, maar dan zonder de puberale puistenproblematiek en de hormonale kwesties die daaraan verbonden waren. Master Boot Record is een teletijdsmachine die moderne metalsnelheden stelselmatig integreert in herinneringen. NLP voor gevorderden! Wat hou ik hiervan. Probeer het uit, zeker als je op tram 3 of 4 (of 5 zit). Dit is heerlijk.

Let wel op trouwens, deze kun je beter niet downloaden (sowieso niet natuurlijk), je weet niet wat je binnenhaalt met deze titel!

Score:

90/100

Label:

Blood Music, 2018

Tracklisting:

  1. V-SIGN
  2. SKYNET
  3. WALKER
  4. ELVIRA
  5. VIRDEM
  6. MARS
  7. CRASH

Line-up:

  • Een 486DX-33MHz-64MB processing avant-garde chiptune

Links: