Mass Murder – Extreme Extinction

Als je leest dat Mass Murder uit Italië komt en dat Extreme Extinction langs het titanische geluidscoloseum van Stefano Morabito passeerde, weet je eigenlijk al heel veel. Je notenzak of je lippenpaar gaat flapperen onder kolossale ladingen diepe death metal. De enige vraag die je nog kan stellen, is: leunt deze tweede korte langspeler eerder aan bij het technische type dan wel het machtige type waar de laars van Europa tegenwoordig zoveel kont mee schopt?

Het is type twee. Stefano maakt z’n reputatie helemaal waar, want de kolkende stromen van gitaarmagma zetten je versterkers bol van de trillingen. Voel je vetpercentage maar eens zinderen onder de trage, arduin riffblokken van een Refused Fate. Ondanks die granieten sound, kost het Mass Murder moeite om riffs uit hun snaarlood te slaan, die echt in de zone zitten. De trage chugs schoffelen je binnenhuisdecoratie dan wel iedere keer grof door elkaar, de snelle snaarstrijkerij moet het eerder van hun ondergrondse frequentiediepte dan van hun originaliteit hebben.

Juist de vingervlugge tussenloopjes of meer beukende ritmiek pakken nog eens een lurve of twee. Daar is een reden voor. Elk stukje duurt hooguit een seconde of zeven. Dat is kort, te kort om meer dan twee lurven te grijpen en te kort ook voor het drummassief om er krachtig genoeg onder te kruipen. Drums die overigens minder rijkelijk van geluid gestoffeerd zijn met kwasterige, ietwat plastische basdrums en nauwelijks hoorbare hangsels.

Wegens de kortstondigheid, is de kokende loodgorgel verplicht om de muziek volledig te negeren. Op zich stoort dat niet, je kan het zelfs typisch Italiaans noemen dat de vocals eerder bijkomstig zijn, maar je laat er toch kansen op herkenbaarheid en structuur mee liggen. Het is nu niet dat er geen plaats voor was, want met 22 minuten voelt het raar om dit een langspeler te noemen. Raarder zelfs dan je notenzak of lippenpaar die vanzelf aan het flapperen gaat.

Score:

75/100

Label:

Sliptrick Records, 2020

Tracklisting:

 1. No Mercy (Intro)
 2. Extreme Extinction
 3. Refused Fate
 4. The Ancient Blade Of Suffering
 5. Nourished Pain
 6. Fed Up
 7. Ruthless Judgement
 8. Consumed By The Sin
 9. Disembowelment From Impurity

Line-up:

 • Francesco Corcio – Gitaar
 • Aurora Corcia – Basgitaar
 • Alessandro Sarni – Drums
 • Aldo Gorgolione – Vocalen

Links: