Mass Infection – Shadows Became Flesh

Haast is iets wat deze Grieken niet hebben, qua tempo waarin ze albums uitbrengen dan. Muzikaal is het een ander verhaal. Het is namelijk alweer meer dan vier jaar terug dat het vorige album, For I Am Genocide, uitkwam. Destijds werd de band verweten erg op Suffocation te lijken, zou dit in de afgelopen jaren veranderd zijn?

De vraag stellen is hem beantwoorden en ik moet toegeven dat dit inderdaad niet veranderd is. Muzikaal zit het heel dicht tegen Suffocation aan, maar ik kan ook direct zeggen dat dat in dit geval niet erg is. De brute riffs komen mooi boven de pompende en knallende ritmesectie uit. Eroverheen komt een vrij monotone brul die nét niet wegzinkt in de diepte van de bas en het geheel hierdoor perfect aanvult. Het tempo op standje blastbeat-snel en soms wat langzamer, met lekker lopende breakdowns die voor wat meer variatie in het geheel zorgen. Daarbij is de productie ten opzichte van het vorige album nog iets vetter en smeuïger, waardoor de bas soms zelfs hoorbaar is. Het beste voorbeeld, en in mijn ogen beste nummer van de plaat, is het titelnummer. Hierin is zelfs variatie aangebracht middels een stukje akoestische gitaar en aansluitend een melancholische gitaarsolo die de aandacht trekt.

Je hoort dat het uiteindelijk niet heel erg is als je ergens op lijkt zolang je dan ook maar zorgt dat de kwaliteit goed is. En dat hebben deze Grieken prima begrepen, waardoor ze toch een ruime voldoende scoren.

Score:

75/100

Label:

Comatose Music, 2018

Tracklisting:

 1. Ominous Prevision
 2. Demise of the Almighty
 3. To the Lords of Revulsion
 4. Oath to Nothingness
 5. Enduring Through the Apocalypse
 6. At One with Demon Dreams
 7. Spiritual Entropy
 8. The Merging of Infinities
 9. Shadows Became Flesh

Line-up:

 • Nick Lytras – Gitaar
 • George Stournaras – Zang, gitaar
 • John Kyriakou – Bas
 • Giulio Galati – Drum

Links: