Martyr Defiled – Ecophagy

Martyr Defiled – Ecophagy
Thirty Days of Night, 2009

Dat Groot-Brittannië af en toe in staat is een sterke deathcore band voort te planten, wisten we met Bring Me the Horizon en Annotations of an Autopsy al langer. Welnu, dit Martyr Defiled meldt zich aan het front. En hoe!

De band laat ons op deze EP een sterke mix van brute en melodieuze deathcore horen, straatje Suicide Silence vs. Born of Osiris. Diepe grunts worden afgewisseld met agressieve screams, harde breakdowns met melodieus gitaargepingel. Nummers als Flawless en Netherwitch, met die prachtige solo, worden vaak gedraaid ten huize Corin. Het geheel is afgewerkt met een cleane productie, die het geluid erg ten goede komt, en het werkje een pak luchtiger maakt. Men zou hier kunnen spreken van overproductie, ik vind het persoonlijk erg bij de muziek passen. Net zoals het dat doet bij After the Burial, Veil of Maya en het eerder genoemde Born of Osiris.

Een complete aardverschuiving zal dit werkje niet teweeg brengen, maar ik verplicht wel iedere deathcorefan dit te beluisteren. Ook de mensen die houden van goed geproduceerd lawaai kunnen hun poging wagen. Zelf ben ik erg lovend over dit kleine pareltje.

Tracklisting:

  Martyr Defiled Ecophagy frontcover

 1. Barren
 2. Condoning Innoculation
 3. Flawless
 4. Leviathan
 5. Netherwitch

Line-up:

 • Matt Jones – zang
 • Ali Claxton – gitaar
 • Dave Hinman – gitaar
 • Euan Lee – bas

Links: