Mark Bogert – Painting The World

Liefhebbers van Joe Satriani en diens protégé, Steve Vai, opgelet! Mark Bogert is een docent aan het Rotterdamse conservatorium die je, behalve van een eerder album,  zou kunnen kennen uit de band Knight Erea.

Painting The World begint verrassend met een stukje piano/keyboard in plaats van de verwachte gitaar. De rest van het nummer Earning The Best maakt dit echter meer dan goed en geeft direct een goed beeld van de kwaliteit van dit album. Zoals Joe Satriani dat uitstekend kan, toont ook Mark Bogert dat je met een gitaar ook prima een song kan schrijven zonder te verzanden in eindeloos durende solo’s. Goed opgebouwde nummers, waarbij de gitaar de plek van de zang inneemt, zijn het resultaat.

Fijne melodieën afgewisseld met wonderbaarlijke gitaarsolo’s worden voorgeschoteld en alles overgoten met een kraakheldere productie. Ook een gevoelig nummer als Missing The Loved Ones, komt erg goed uit de verf, evenals het bijna akoestische Friends On Holiday. De naam Mark Bogert verklapt dat we hier te maken hebben met een Nederlander. Zijn gitaarspel is echter, net als Satriani, buitenaards goed. Hij weet een sfeer te creëren met zijn gitaar die sommige andere bands niet eens lukt met het gebruik van woorden.

Painting The World is een dik half uur genieten van hoogstaande gitaarkunst. Geschilderd door een grootmeester waar we ongetwijfeld nog veel van gaan horen. Verplichte kost voor elke Satriani-liefhebber!

Score:

90/100

Label:

Freia Music, 2016

Tracklist:

 1. Earning the Best
 2. Obstacles in the Universe
 3. Nature of Stone
 4. Friends on Holiday
 5. Learning the Difficulties
 6. Freedom After Wars
 7. Missing the Loved Ones
 8. Running Till the End of Time
 9. Created Lifestyle
 10. A Lifetime Journey

Line-Up:

 • Mark Bogert – Gitaar & Keyboard
 • Peter Vink – Bas
 • Pieter Van Hoorn – Drums

Links:

Bewaren