Marchafunebre – Under Will

Marcha Funebre is in 2010 gestart als eenmansproject van Fernando Opazo, ook wel bekend onder de naam FernanDOOMer. U mag drie keer raden wat voor soort metal er door hem gebracht wordt. Al vrij snel was er de demo Hyms of the Final Holocaust, die in heel bescheiden oplage indertijd uitgebracht is. Op wat losse optredens na was er verder weinig teken van leven. Anno 2017 is er sprake van een heuse band en is er de EP Under Will.

Het titelnummer is met ruim twaalf minuten een mix tussen stoere metal en doom. Die stoere metal mag de eerste zeven minuten los gaan en doet erg denken aan het Britse Solstice. Zeg maar standje headbang met gebalde vuisten. De overige vijf minuten is het tempo laag en hebben we op en top doom. Invocation Spell is een bijna twee minuten instrumentale hinderlijke onderbreking, hoewel instrumentaal de lading niet helemaal dekt. Zeg maar gerust een hoop vreemde geluiden. Maar goed, wellicht toepasselijk omdat dit Invocation Spell genoemd is. Het bijna zes minuten durende Witch Burning After Ritual mag de EP afsluiten. Een rustig begin met een effectieve riff, met deels vocalen die gedubt zijn en een snel middenstuk met gitaarsolo.

Als bonus is aan deze EP ook de demo Hymns of the Final Holocaust toegevoegd. Dat is nog eens mooi. Liefhebbers van een potje ouderwetse doom zonder toeters of bellen kunnen met een gerust hart toeslaan.

Label:

Australis Records, 2017

Tracklisting:

 1. Under Will
 2. Invocation Spell
 3. Witch Burning After Ritual
 4. Marcha Funebre
 5. Armagedoom
 6. Burnwitch
 7. Doom I
 8. Mourning Funeral
 9. Do Not Believe
 10. Worship

Line-up:

 • FernanDOOMer – Zang, Gitaar
 • Ignacio Marquez – Gitaar
 • Octavio Zuniga – Bas
 • Rodrigo Almonacid – Drums

Links: