Manowar – Warriors Of The World

Manowar – Warriors Of The World

Hij is al een tijdje uit, maar ik kon het toch niet laten een rescensie te droppen. Waarom? Ik ben over het algemeen nooit zo’n Manowar aanhanger geweest. De productie van de CD’s waren over het algeheel zo slecht dat het me gewoon niet boeide. De zang dik er bovenop, drums te hard, gitaren te zacht. Niet de moeite om te kopen, tot ik deze plaat hoorde. Is dit Manowar? Ja, zeker. Als ik naar de teksten luister, de zang, het “one for all and all for one” gevoel, zoals alleen Manowar dat kan.

Maar wat een strakke productie. Alles zit op zijn plek. De zang is heerlijk in de mix in plaats van erop. De gitaren en drums goed op elkaar afgestemd. Lekker snelle en pakkende solo’s die ook niet te veel aandacht krijgen in de mix. De acoustische partijen staan er mooi op. De zangkoren (aah’s en ooh’s) zijn erg stijlvol en subtiel onder de zang gezet en dragen erg bij aan het theatrale sfeertje waar Manowar zo goed in is.

Tracklisting
1. Call To Arms
2. Fight For Freedom
3. Nessun Dorna
4. Valhalla (instrumental)
5. Swords In The Wind
6. An American Trilogy
7. The March (instrumental)
8. Warriors Of The World (United)
9. Hand Of Doom
10. House Of Death
11. Fight Until We Die

De nummers zijn niet zo up-tempo als we gewend zijn van deze metalwarriors. Maar dat neemt niet weg dat ze erg mooi gedaan zijn. Het meest bijzondere is wel het nummer “Nessun Dorma” een italiaanse opera-achtig stuk en wat dacht je van “An american trilogy” een klassieker in een zeer lekker slepend metaljasje gestoken. Ik zing voluit “glory, glory, halleluja” mee. Heerlijk. Origineel, nee. Vernieuwend, nee. Lekker, ja!

Ik moet zeggen ik heb heel wat beroerde rescensie gelezen over deze CD. Misschien dat de diehard Manowar fan het ruk vindt, maar ik die juist het oude materiaal bijzonder matig vond vind het een geweldige krachtige, meeslepende en melodieuze CD. Misschien niet zo Metal als dat ze zich voordoen, maar absoluut erg mooi, eenvoudig en krachtig.

Line up:
Eric Adams-Vocals
Scott Columbus-Drums, Percussion
Karl Logan-Guitars, Keyboards
Joey DeMaio-Bass Guitars, Keyboards

www.manowar.com