Mangog – Mangog Awakens

Maryland doom is een begrip in de Verenigde Staten, maar ook veel doomfans in andere streken weten dan al wat ze kunnen verwachten. Met Mangog kan daar weer een band met oude rotten aan toegevoegd worden. Onder aanvoering van Bert Hall Jr., die voor de verandering gitaar speelt, in plaats van bas ( zoals hij dat bij onder andere Revelation deed en bij Beelzefuzz doet), levert het viertal middels Mangog Awakens het debuutalbum af.

Middels het tikkende geluid van een wekker kunnen we de eerste zeven minuten al direct lekker wegdromen met Time is a Prison, alvorens we ruw gewekt worden door het harde geluid van de afgaande wekker aan het einde hiervan. Een leuke grap, maar doet je wel direct denken aan die momenten dat zo’n wekker net iets te vroeg afgaat na een avondje doorzakken. Het gitaarspel van Bert weet over het geheel prima te overtuigen en is vrij eerlijk, bijna nergens zijn overdubs gebruikt. Ook de nodige variatie wat betreft het geluid, zowel op metal gericht, als een wat meer vintage stijl. Myke Wells blijkt zeker meer dan een ééndimensionale zanger en de ritmesectie weet precies waar ze mee bezig is. Qua tempo wordt er ook wel gevarieerd, zonder ergens overdreven langzaam te zijn of uit de bocht te vliegen. Het onder de drie minuten uitkomende up-tempo nummer Into Infamity is eigenlijk de enige zwakker broeder op dit album.

Behalve Mangog wordt het ook hoog tijd voor de doomfans om wakker te worden en toe te slaan met Mangog Awakens. Lekkere doom met een hoog oldschoolgehalte!

Score:

83/100

Label:

Argonauta Records

 

Tracklisting:

 1. Time is a Prison
 2. Meld
 3. Ab Intra
 4. Of Your Deceit
 5. Into Infamy
 6. Modern Day Concubine
 7. A Tongue Full of Lies
 8. Daydreams Within Nightmares
 9. Eyes Wide Shut

Line-up:

 • Myke Wells – Zang
 • Bert Hall Jr. – Gitaar, Zang
 • Darby Cox – Bas
 • Mike Rix – Drums

Links: