Malo Mortuum – Tales Of The Ancients

De promotor van het Amerikaanse Malo Mortuum heeft de band aangeraden om het debuutalbum Tales Of The Ancients met ons te delen. Dat gaat dan via een bandcamplinkje, zonder uitgebreide beschrijvingen, foto’s of een kader waar we enige houvast aan hebben. Nou ja, dan moet de muziek van dit duo, bestaande uit Feralbutcher en Ipsissimus, maar zijn werk doen.

 
Daarover kunnen we kort, maar krachtig zijn. Enerzijds zijn we de promotor natuurlijk dankbaar, want een band moet Zware Metalen altijd weten te vinden. Hoe meer muziek, hoe beter, zullen we maar zeggen. Maar… Dan moet het liefst wel lekkere muziek zijn. In dit geval klinkt de black metal aan de iele kant. Het nummer Journey Through Acheron klinkt nog het beste en doet zelfs wat aan Mayhem denken door het baldadige riffwerk en het rasperige stemgeluid. Verder horen we veel intro’s, intermezzo’s en weinigzeggende gesproken passages. Het voegt allemaal verdomd weinig toe aan het geheel. De muziek zelf pakt dan veel te weinig door. Er zijn geen momenten waarop we van onze stoel worden geblazen. Dit is black metal die voorbij gaat zonder dat we er weet van hebben. En dat kan niet de bedoeling zijn lijkt ons.

Het laatste en tevens langste nummer Triumph of the Wolf is in dit geval exemplarisch voor Tales Of The Ancients. Bestaande uit veel gerecyclede riffs en met het snelle maar niet zo strakke drumwerk doet het duo zichzelf schromelijk te kort. We begrijpen wel welke kant de band hiermee op wil, want de ideeën zijn lang zo slecht nog niet. De uitwerking en het spel daarvan is helaas onvoldoende om enige indruk achter te laten. Daar kunnen de huilende wolven aan het einde van deze plaat ook geen verandering meer in aanbrengen.

Score:

48/100

Label:

Eigen beheer, 2023

Tracklisting:

  1. Until the Fog and Crows Consume Me
  2. The Fog Has Arisen
  3. The Cedar Trees Atop the Green Mountain
  4. Beyond the Sands of Eternity
  5. Calamities from Within
  6. Journey Through Acheron
  7. War March Through Great Chasms
  8. Triumph of the Wolf

Line-up:

  • Feralbutcher- Drums, synths
  • Ipsissimus – Vocalen, gitaren, synths

Link: