Maestro – Can’t Stop (Thinking ‘Bout you)

Maestro is een band uit Groningen en verder dan dat Can’t Stop (Thinking ‘Bout you), naar mijn weten de het debuut-EP van de band is weet ik weinig over de dame en heren te vertellen, dus gaan we maar snel verder met hetgeen waar het uiteindelijk om draait de muziek.

Can’t Stop (Thinking ‘Bout you) is het nummer waar het uiteindelijk allemaal om gaat. Niet alleen is het de titelsong van de EP, het staat er ook twee keer op. Mijn favoriete stukje van het nummer is de openingsriff. Ook bevalt het gebruik van de piano in de alternateversie mij beter dan de synthesizers in het origineel. De piano zorgt namelijk voor een minder chaotisch geluid. Het nummer is verder een lekker stevige en aanstekelijke rocksong in het verlengde van een band als Journey. De productie is niet optimaal en klinkt voornamelijk alsof ik naar een live opname luister. Op zich niet zo erg, maar de muziek leent zich goed om de productie wat meer dicht te timmeren en glad te trekken. Het gitaarspel op dit schijfje klinkt erg lekker. De zang daarentegen is niet geheel mijn smaak. Ik hou wel van wat rauwere stemmen en Anne Blauw heeft een erg heldere stem, alleen dan niet van het niveau Anneke van Giersbergen of Ronnie James Dio. Ze zou misschien hoge ogen gooien bij een programma als de Voice of Holland. Zie zelf maar of je dat als compliment opvat…

Al met al is dit wél een leuke introductie tot de band Maestro. Ik heb heel wat slechtere bands gehoord het afgelopen jaar, maar ik vrees ook flink wat betere. Wel is duidelijk dat er voor de band nog een schat aan potentie te ontdekken is op muzikaal gebied.

Label:

Eigen Beheer, 2018

Tracklisting:

  1. Can’t Stop (Thinking ‘Bout you)
  2. Huntin’
  3. The Time Machine
  4. Can’t Stop (Thinking ‘Bout you) Alternate Version

Line-Up:

  • Anne Blauw – Zang
  • Orion Roos – Gitaar
  • Marlon van Balen – Gitaar
  • Peter Douwenga – Bas
  • Jahrin Kersten – Drums

Link:

Maestro Facebook