Madhouse – Money Talks Bullshit Walks

Glam metal uit Oostenrijk! Dat hoor je niet dagelijks. Sowieso in deze tijd niet meer nu glam- of hairmetal gezien wordt als het achterlijke neefje van de metalfamilie. Achterlijke neefjes hebben ook recht op aandacht en affectie en dus gaan we het hebben over de band Madhouse en het album Money Talks Bullshit Walks.

Luisterend naar dit album denk ik weemoedig terug aan bands als Sleeze Beez, Skid Row en Warrant. Catchy deuntjes over vrouwen, drank en vooral feesten met de eerste twee. De plaat is gladder geproduceerd dan de praatjes van een gemiddelde politiek leider, iets wat ontzettend goed bij deze muziek past. Ook fijn is de samenwerking tussen de twee gitaristen: behalve dat ze goed samenspelen, wisselen ze elkaar ook lekker af tijdens de solo’s.

Het nut van de duozang ontgaat mij dan weer enigszins want de beide zangers klinken nagenoeg hetzelfde. Ik hoor een kruising van Steven Pearcy ten tijde van het eerste Arcade-album en Alice Cooper ten tijde van het Trash-album. Niet de minste namen in het genre, dus wat mijn betreft uitstekend.

De nummers rocken, rollen en zijn catchy as fuck. De gitaren scheuren en de zang schuurt meer dan pubers op een schoolfeest. Al met al dikke prima dus voor deze Oostenrijkers. Waarom dan geen honderd procent score vraag je je af? Daarvoor is het gehele genre wat te gedateerd en missen er een of twee knallers op dit album. Elke liefhebber van de oude glam metal haalt dit album echter verplicht in huis al was het alleen maar om iets anders  uit dit decennium in je kast te hebben staan dan Steel Panther!

Score:

85/100

Label:

Mars Music Productions, 2019

Tracklisting:

 1. Boom Boob Shaker
 2. Money Talks Bullshit Walks
 3. Crazy Nights
 4. First Time Lover
 5. Push Push Rip And Tear
 6. Knuckle Sandwich
 7. Tears Like Rain
 8. W.p.o.s.
 9. Kiss My Ass (till Paradise)
 10. First In The Row
 11. Sick Sex
 12. Hard ‘n Heavy

Line-up:

 • Tommy Lovelace – Zang
 • Lonewoolf – Zang
 • Mikky Stixx – Gitaar
 • Freddy Heart – Gitaar
 • Ben Walker – Bas
 • Ken Shuri – Drums

Links: