Macabre – Murder Metal

Macabre – Murder Metal
Season Of Mist – 2003

Na zo’n 15 jaar verbleven te hebben in de diepste diepten van de underground en al diverse malen hun cd’s over de grote massamoordenaars ter wereld verboden te hebben zien worden, heeft het Amerikaanse Macabre inmiddels een cult-status opgebouw van heb-ik-me-jou-daar binnen de internationale (death) metalscene. Het Nederlandse Hammerheart (tegenwoordig bekend onder de naam Karmageddon Media) label doorbrak 3 jaar geleden die ban met de wereldwijde release van het album “Dahmer”. En alsof dat nog niet genoeg was, zijn de heren van Macabre dusdanig veel op tournee geweest n.a.v. dat album dat het me onmogelijk lijkt dat je ze, al dan niet op een festival, hebt kunnen missen in de afgelopen 3 jaar. Tijdens die tours bleek eens temeer hoe populair Macabre wel niet is in ons kleine landje: De Baroeg in Rotterdam puilde werkelijk uit (er zat dik 500 binnen terwijl de brandweer het maximum op ongeveer 400 man heeft gezet) en voor de ingang van de kleine zaal in de 013 brak zelfs een vechtpartij uit toen een grote massa Macabre-fans niet meer werd toegelaten tot het optreden van hun helden tijdens het X-mass Fest in 2002 (welke idioot bedenkt het dan ook om Macabre in de kleine zaal te laten spelen..)

In diezelde periode bracht de band ook nog onder de naam Macabre Minstrels een mini-album getiteld ‘Morbid Campfire Songs” met werkelijk hilarische campfire songs uit maar dan allemaal wel in hun eigen stijl: vol humor en met lugubere teksten. En datzelfde kan nu ook gezegd worden van hun nieuwe album “Murder Metal”. Corporate Death, Dennis The Manace en Nefarious doen op dit nieuwe album weer gewoon wat we van ze gewend zijn. Helaas is het niet net als bijna alle voorgangers een conceptplaat geworden over 1 enkele seriemoordenaar maar ditmaal passeren meerdere serial killars de revue en daarom heeft dit album denk ik ook de terechte titel “Murder Metal” meegekregen, de benaming die al sinds jaar en dag aan de muziek van Macabre gegeven wordt. Dat maakt het album er overigens niet minder leuk op. Het album springt van de hak op de tak met snelle deathmetalriffs, kinderlijke rijmpjes (al meteen in het openingsnummer “Acid Bath Vampire” kon ik mijn lach niet inhouden), de hysterische zang van Corporate Death en wederom is het meezinggehalte erg hoog. Ik denk dat deze nummers ook live weer garant zullen staan voor geweldige taferelen van zowel dit Amerikaanse drietal alsmede het publiek.

Conclusie: “Murder Metal” is gewoon weer een echte typische Macabre plaat geworden, niks meer en niks minder. Producer Neil Kernon is wederom de verantwoordelijke producer dus ook de sound is wederom kenmerkend. De liefhebbers zouden dan genoeg moeten weten. Ook een absolute aanrader voor de nieuwkomers of mensen die een er een goed gevoel voor humor op nahouden. Begin 2004 zijn de heren op tour onder andere met het Nederlandse Brutus. Komt dat zien!

Tracklist:

 1. Acid Bath Vampire
 2. You’re Dying To Be With Me
 3. Fatal Foot Fetish
 4. The Hillside Strangles
 5. Dorthea’s Dead Folks Home
 6. The Iceman
 7. Poison
 8. Werewolf Of Bedburg
 9. Morbid Minister
 10. The Wustenfeld Man Eater
 11. Diary Of Torture
 12. Jack The Ripper
 13. Fritz Haarman Der Metzger

Line-up:

 • Corporate Death – zang/gitaar
 • Nefarious – bas
 • Dennis The Manace – drums

Links: