Lustre – Wonder

Lustre – Wonder
Nordvis Productions, 2013

In 2010 reviewde ik het album A Glimpse of Glory van deze Zweedse eenzaat, dat was niet meteen een hoogvlieger. De split met Feigur vorig jaar liet een veel geïnspireerder stuk atmosferische ambient black horen. Vol verwachting uitkijken naar meer was het verdict. Dit is hem dan.

Wonder laat weinig verwondering geworden in mijn schaduwrijk. Het is een terugkeer naar slaapverwekkende ambient met een simplistisch keyboardakkoordje à la Varg achter de tralies, met een ietsiepietsie gitaar vanuit de verte en een niemendallig computer-hi-hatje op hoge snelheid. OP twee van de vier nummers wordt de keel geschraapt, tien woorden worden dan over de lengte van acht á negen minuten gerekt. Het feit dat het een rijmvers betreft doet me dan ook helemaal perplex staan.

Persoonlijk vind ik dit best (re)laxerende ambient/muzack metal, die uitermate makkelijk weg luistert. Alleen ja, 95% van alle lezers hier zal dit extreem overbodig of infantiel vinden. Denk je één van die 95% te zijn, halveer dan gerust het aantal punten van de score. Voor die anderen kan ik enkel mededelen dat dit pure Lustre is van de oudere albums, 0,0 variatie en weinig hypnotiserend, doch zeer pijnstillend.

Tracklisting:
Lustre

  1. Moonlit Meadow
  2. Green Worlds
  3. A Summer Night
  4. Petrichor

Line-up:

  • Nachtzeit

Links: