Lüger – Revelations Of The Sacred Skull

Lüger is in 2013 ontstaan in het altijd koude Canada. Montreal om precies te zijn. Vergeet gelijk die opmerking over de kou, want volgens Chatgpt heeft Montreal een vochtig continentaal klimaat. Of het waar is kan ik niet zeggen, ik ben geen weerman. Wel schrijf ik mijn reviews tegenwoordig met behulp van Chatgpt (geintje). Wat hij van het nieuwe album Revelations of the Sacred Skull vindt kon ik helaas niet vragen, omdat zijn kennis niet zo up-to-date is. Hij wist wel dat het genre dat Lüger speelt ‘een combinatie van verschillende genres waaronder punk, post-punk, new wave en gothic rock’ is. Klinkt aannemelijk! Luger is overigens ook de naam van een bekende revolver.

Vanaf de eerste noten van Black Acid is het duidelijk. Deze band gaat geen nieuwe paden bewandelen. Het refrein is redelijk memorabel hoewel de vocalen wel een beetje weggedrukt zijn. Een gekke echo moet het goedmaken. De vocalist mag van mij wel een iets breder vocaal spectrum pakken, ook al klinkt hij best lekker. Een van de betere, al dan niet de beste track die qua structuur duidelijk is, hoewel de solo uit de toon valt. Het valt mij op dat de liedjes traag op gang komen. Hierdoor word je al snel saai van wat Lüger te vertellen heeft. Night of the Serpent Woman en Sacred Skull zijn nog wel het beste voorbeeld hiervan. De nummers willen psychedelisch en groovend zijn maar het klinkt als te trage heavy metal. Bij Filthy Streets werkt de vertraging wel, omdat de opvolgende groove er daardoor lekker inhakt. Pak ik nog even de afsluiter mee genaamd The Rise of Witchcraft. Wederom een zeer traag intro dat overgaat in een heavymetalriff. Het nummer bouwt op maar de kaars gaat uit voordat het vuurwerk is aangestoken. Het is meer een soort langgerekt outro.

Revelations Of The Sacred is een album voor liefhebbers van licht psychedelische heavy metal die in versnelling 1 door de bochten gaat. Het zou kunnen werken, ook omdat de band regelmatig een leuke riff toepast. Op dit album werkt het alleen niet goed. Te vaak verzandt de band in jams die saai en ongeïnspireerd klinken. De overgangen en structuur zijn moeilijk te verwachten, terwijl de riffs zelf vaak wat te voorspelbaar zijn. Geen gouden combinatie! Iets meer urgentie en puntigheid had deze plaat een stuk beter kunnen maken. Nu is het niet meer dan middelmaat.

Score:

69/100

Label:

Heavy Psych Sounds, 2022

Tracklisting:

1. Black Acid
2. Motörcity Hellcats
3. Night Of The Serpent Woman
4. The Sacred Skull
5. Filthy Streets
6. Toxic Sludge
7. Vipère
8. Bloodmoon
9. The Rise Of Witchcraft

Line-up:

  • Jim Laflamme – Gitaar, vocalen
  • Alex Bigras – Gitaar
  • Hugo Desmarais – Drums, synthesizers
  • Frank Mackin – Basgitaar, vocalen

Links: