Lucifuge – Infernal Power

Lucifuge bestaat uit een paar Duitse bandleden die graag terugblikken op de gloriedagen. Venom, thrash metal uit de jaren ’80, dat soort zaken. Dit is het vierde wapenfeit en het heet Infernal Power. Volgens de band zelf een unieke verkenningstocht, volgens mij gewoon een ritje op de motor over leuke, maar reeds platgetreden paden.

Muzikaal is het ongeveer net zo vrij van verbeeldingskracht als de titel al doet vermoeden. Waar een band als Bütcher vorig jaar wist te verrassen met een gepolijste variant van het oude werk, zet Lucifuge in op eindeloze loops van shreds. De riffs zijn wel aardig hoor, zeker in het begin van het album. Na vijf liedjes heb je het echter wel gehoord, en komt er weinig interessants meer voorbij. Daar is het gewoonweg wat te oppervlakkig voor.

De band vond het leuk om dat verschrikkelijke Good As It Is van GISM te coveren. Mijn voorstel is om de vage solo’s te verbannen uit het universum. Goedemiddag zeg. Anders dan dat rampestampt het album lekker door. Het is het ene oor in, het andere oor uit, maar niet op een vervelende manier. De vocalen zijn lekker verrot en worden uitgestort over de verder vrij strakke instrumentensectie, de wat slofferige drums in de tragere stukken daargelaten.

Zo is Infernal Power een verzameling compacte speedmetalsongs geworden. Van mij mag het als totaal nog iets kwalitatiever, want nu merk je wel een verschil tussen vullers en knallers. Het klinkt allemaal redelijk kwaadaardig, vooral door de gruizige vocalen en agressieve riffs. Het is een beetje als barbecueën: je weet wat je kan verwachten en ondanks dat de worst lichtelijk is aangebrand, voel je je toch voldaan.

Score:

75/100

Label:

Dying Victims Productions, 2021

Tracklisting:

 1. Infernal Power
 2. Leviathan Arise
 3. Black Battalions
 4. Temples Of Madness
 5. Heresy Shall Remain
 6. Beneath the Eyes of the Black Flame
 7. Black Light of The Evening Star
 8. The Doors of Hell May Shake
 9. Good as it is
 10. Midnight Sun

Line-up:

 • Matorralix – Basgitaar
 • Dominatrix – Drums
 • Berenjenix – Gitaar
 • Eqiunox – Vocalen, gitaar

Links: