Lordi – Monstereophonic (Theaterror vs. Demonarchy)

Wie Lordi nu nog niet kent, moet maar even gaan googlen. De Finnen brengen alweer het achtste album uit. De titel is deze keer Monstereophonic (Theaterror vs. Demonarchy).

Eigenlijk treffen we hier een ouderwetse A- en B-kant op het album, waarbij de A-kant, Theaterror, nummers bevat die we van Lordi gewend zijn. Nummers die in je hoofd blijven hangen en makkelijk mee te brullen zijn. Onderstaande video Hugh You Hardcore is een goed voorbeeld van zo’n nummer. Maar ook Down With the Devil blijft lekker hangen.

Vanaf het nummer SCG VIII : Opening Scene treffen we ineens een ietwat ander geluid. De tijd van de songs gaat ineens omhoog van zo’n vier naar ongeveer zes minuten en de muziek wordt iets duisterder en serieuzer. De nummers zijn complexer en agressiever, maar nog steeds erg duidelijk Lordi. Die herkenbaarheid zit natuurlijk in de zang van Mr. Lordi, maar ook het gebruik van de keyboards is typerend voor de Finse monsters, evenals de achtergrondzang.

Zelf ben ik meer een liefhebber van het eerste gedeelte van dit album. Luister je liever naar wat serieuzere muziek, dan is het tweede gedeelte waarschijnlijk meer jouw ding. Al met al is Monstereophonic met recht een album met twee gezichten geworden.

 

Tracklisting:lo_m-c_500x500

 1. SCG8 : One Message Waiting
 2. Let’s Go Slaughter He-Man (I Wanna Be The Beast-Man In The Masters Of The Universe)
 3. Hug You Hardcore
 4. Down With The Devil
 5. Mary Is Dead
 6. Sick Flick
 7. None For One
 8. SCG VIII : Opening Scene
 9. Demonarchy
 10. The Unholy Gathering
 11. Heaven Sent Hell On Earth
 12. And The Zombie Says
 13. Break Of Dawn
 14. The Night The Monsters Died

Line-up:

 • Mr. Lordi – Zang
 • Amen – Gitaar
 • Hella – Keyboard
 • Ox – Bas
 • Mana – Drums

Label:

AFM Records, 2016

Links:

Score: 80/100

Bewaren

Bewaren

Bewaren