Lord Volture – Never Cry Wolf

Lord Volture – Never Cry Wolf
Rock ‘N Growl, 2011

Na het meer dan goed ontvangen debuut Beast Of Thunder dat ik compleet heb gemist komt Lord Volture na krap een jaar met opvolger Never Cry Wolf. Wat direct opvalt is het fraai verzorgde artwork, het vette geluid en de professionele songs. Lord Volture speelt een combinatie van ouderwetse heavy metal met invloeden vanuit de power metal en her en der wat thrashy toevoegingen. Een aanstekelijke combinatie, want Never Cry Wolf verveelt geen moment.

Het gitaartandem Marcelis/Hermans vestigt de aandacht op zich door de songs van fraaie leads en flitsende solo’s te voorzien. Mooi voorbeeld is Taiga, waar ik in het begin flarden meen waar te nemen van Rime Of The Ancient Mariner van Iron Maiden. Ook het gitaarwerk in een nummer als Korgon’s Descent of Necro Nation spreekt tot de verbeelding. De flitsende solo’s kunnen zich makkelijk meten met meer ervaren en bekendere genregenoten. De nummers hebben een kop, een romp en een staart. Niets mis mee.

lord band 430

De ritmesectie speelt lekker stuwend. Het tempo ligt lekker hoog al vergaloppeerd de band zich nergens. Zwakke schakel van Lord Volture vind ik zanger David Marcellis. Hij klinkt als een middelmatige zanger van een Mediterrane metalband. Hij articuleert maar moeizaam waardoor ik soms geen idee heb in welke taal de beste man zingt. Dit wordt pijnlijk duidelijk in Into The Lair Of The Lion waarin David de microfoon deelt met Sean Peck (Cage). Die kan het dus wel.

Voor het overige niets dan lof voor deze vooral erg lekker klinkende heavy metal-schijf van eigen bodem. Lord Volture weet de luisteraar gedurende elf tracks te boeien. Ondanks dat het allemaal niet origineel is heb ik het afgelopen jaar aanzienlijk minder sterke albums uit dit genre van een beoordeling moeten voorzien. Het feit dat de band eruit weet te springen in een platgereden genre is dan ook een compliment waard. Bij deze.

Tracklisting:

lord 200

 1. Never Cry Wolf
 2. Taiga
 3. Wendigo
 4. Celestial Bodies Fall
 5. Korgon’s Descent
 6. Minutes To Madness
 7. Necro Nation
 8. I Am King
 9. Into The Lair Of The Lion
 10. Brother
 11. The Wolf At Your Door

Line-up:

 • David Marcellis – zang
 • Paul Marcellis – gitaar
 • Leon hermans – gitaar
 • Simon Geurts – bas
 • Frank Wintermans – drums

Links: