Lord Volture – Beast Of Thunder

Lord Volture – Beast Of Thunder
Eigen Beheer, 2010

Godver, traditionele heavy metal van Nederlandse bodem? Dat hoor je tegenwoordig niet vaak meer, en dan zeker niet als het ook nog goed uitgevoerd is. Lord Volture heeft het kunstje echter verdomd goed door en weet met Beast Of Thunder een bovengemiddelde metalplaat af te leveren die er toe doet.

De tijd dat snelle heavy metal-songs vol hoge uithalen, strak dubbel gitaarspel en een titel als Hearts Of Steel slechts voorbehouden waren aan onze oosterburen en een enkele uitzondering uit Zweden is wat betreft dit vijftal anno 2010 voorbij. Elf metaltracks is wat het beginnende Lord Volture op Beast Of Thunder aanbiedt en zonder uitzondering zijn ze allemaal van een heel behoorlijke kwaliteit. Gitaartandem Marcelis/Hermans weet wat gitaarspelen is en zanger David Marcelis kwijt zich behoorlijk van zijn taak. Sporadisch iets aan de valse kant (vooral in té hoge uithalen), maar dat mag de pret niet drukken. Met Hearts Of Steel, BloodBound en The Motherland levert Lord Volture songs af die meer dan eens doen denken aan een kruising tussen Iced Earth en Judas Priest; niet de minste namen.

Het werd tijd dat Nederland weer eens fatsoenlijk op de kaart werd gezet als het gaat om traditionele heavy metal en Lord Volture doet dat op uitstekende wijze. Met een gedegen productie en de nodige promotie van een capabel label achter de rug heeft deze Nederlandse band alles in zich om één van de grotere traditionele metalbands van Europa te worden en het lijkt me ook een kwestie van tijd voordat de heren een mooie platendeal in de wacht slepen. Wie durft?

Tracklisting:

  Lord Volture - Beast Of Thunder

 1. The Coming Of The Storm
 2. Beast Of Thunder
 3. Hearts Of Steel
 4. Time Will Tell
 5. Built For The Kill
 6. BloodBound
 7. The Motherland
 8. Retaliation
 9. Reign Of Fire
 10. Outlaw
 11. Pure Evil (Hides In The Dark)

Line-up:

 • David Marcelis – zang
 • Paul Marcelis – gitaar
 • Leon Hermans – gitaar
 • Simon Geurts – bas
 • Frank Wintermans – drums

Links: