Lord Vigo – Blackborne Souls

De nieuwe plaat van het Duitse doomtrio uit Kaiserslautern is een feit. Als we de berichten mogen geloven, is er reikhalzend uitgekeken naar het nieuwe werk van Lord Vigo. Want als je in 2014 opgericht bent, in 2015 al een prima debuutalbum op zak hebt én het Hammer Of Doom festival in hetzelfde jaar mag openen, dan kun je wel iets, denk ik.

Dat Lord Vigo iets kan, bewijzen de heren met hun tweede plaat, Blackborne Souls, wel degelijk. Van het begin tot het eind blijft deze schijf je aandacht vast houden en verveelt het geen moment. Wat opvalt, is dat alle nummers op Blackborne Souls vrij melodieus en bombastich van aard zijn. Zo wordt er op Oh Mother Earth in de refreinen gebruik gemaakt van pauken, wat het nummer extra kracht geeft. Op het catchy When The Bloodlust Draws On Me geven de toetsen een mooie toevoeging aan de melodie en laat zanger Vinz Clortho horen over een goede cleane strot te beschikken. Naar mate de plaat vordert, nemen de duistere intro’s voorafgaand aan de nummers toe. Op de nummers Blasphemy en For Being Unknown lijkt het alsof ze Peter Steele hebben opgegraven om het intro in te laten inspreken.

Wat je wel hoort op deze plaat is dat de band waarschijnlijk Candlemass als grote inspiratie heeft. Nummers als Blackborne Souls en Great City In The Sky hadden net zo goed van de Zweedse doomgrootheden kunnen zijn. Al met al een prima plaat, die je na hem vaker te beluisteren steeds meer weet te waarderen.

Score:

77/100

Label:

No Remorse, 2017

Tracklist:

 1. Oh Mother Earth
 2. When The Bloodlust Draws On Me
 3. Great City In The Sky
 4. Blackborne Souls
 5. Blasphemy
 6. Ishater II – Hail Me, Fire In The Night
 7. For Beeing Unknown
 8. Eternal Saviour

Line-up:

 • Vinz Clortho – Zang, drums
 • Tony Scoleri – Gitaar, bas
 • Volguus Zildrohar – Gitaar, bas

Links:

One Response to Lord Vigo – Blackborne Souls

 1. The_Black_Dragon FrankG says:

  Interessant. Moet ik zeker gaan checken!

Geef een reactie