Loose License – The Coronation of the Lizard

Het Belgische Loose License is in Nederland vrijwel onopgemerkt gebleven, totdat daar opeens een optreden was op de Little Devil Doom Days III dit voorjaar. De band is al sinds 2010 actief en bracht in 2012 een demo uit, gevolgd door de debuutelpee 4 Years of Death in 2015. Nu is er dan weer een nieuwe demo met de titel The Coronation of the Lizard.

De nummers op deze demo zijn overigens op een bijzondere manier ontstaan. Het twaalf minuten durende titelnummer is een echt nieuw nummer. Een langzame, ouderwetse Black Sabbath-achtige zware riff zorgt voor een duidelijke herkenbaarheid en keert steeds terug na afwijkende, rustige tussenstukken binnen dit nummer. Vocaal tapt Pietn uit een agressiever vaatje middels veel screams. Ten behoeve van dit nummer heeft de band gedurende vier maanden beeldmateriaal geschoten en daarna is Coronation of the Lizard dan ook als heuse videosingle gepresenteerd. Heel bijzonder was in dat opzicht de bioscooppremière van dit werk voor 150 toeschouwers in Kortrijk. Nou was het maken van videosingles al eerder gedaan door Loose License, want de navolgende twee nummers op deze demo zijn in september 2017 en april 2016 ook al als videosingle uitgebracht. Hierbij komen we de duistere geestelijke ook weer op de beelden tegen. Inferno laat daarbij de beste indruk achter, met eveneens weer een sterke riff en de toevoeging van wat extra instrumenten en een kerkbel die steeds geluid wordt.

Loose License weet zich in ieder geval te onderscheiden in het doomwereldje en maakt interessante nummers op basis van een sterke beginriff met afwisselende vocalen. Doomliefhebbers doen er goed aan deze band eens aan een nader luisteronderzoek te onderwerpen.

Label:

Eigen Beheer, 2018

Tracklisting:

  1. The Coronation of the Lizard
  2. The Utopian Journey
  3. Inferno

Line-up:

  • Pietn – Zang, bas
  • Markie – Gitaar
  • Koen – Gitaar, toetsen
  • Mille – Drums

Links: