Logic Of Denial – Necrogenesis

Logic of Denial – Necrogenesis
The Spew Records, 2010

Logic of Denial brengt ons hun eerste full-length album en probeert daarmee in de voetsporen te treden van hun Italiaanse landgenoten Hour of Penance en Fleshgod Apocalypse. Het is allemaal niet zo technisch als deze twee genoemde bands, maar Logic of Denial brengt ons wel degelijke death metal.

Vanaf de eerste riff staat het speelplan voor de rest van het album vast; midtempo (brutal) death metal met een flinke deathcore-feel. De dikke productie helpt hier flink aan mee en zal fans van Impending Doom en Suicide Silence zeker aanspreken. De vette death metal is een allegaartje van een verzameling bands zoals Aborted, Nile en Cephalic Carnage. Het is allemaal strak uitgevoerd en elk bandlid staat zijn mannetje. De riffs zijn met momenten erg pakkend en groovy, maar worden soms teveel gerecycled, gelukkig zorgt een mooie solo af en toe voor wat welkome afwisseling. De deathcore-kant van deze band is het best merkbaar in nummers als Gore Bless You All en Last Days waar standaard breakdowns uitgevoerd worden, vergezeld met wat ge-“breebree”.

Het album mist wel wat pit. Mede door het geringe gebruik van de snaredrum (alhoewel er hier en daar wat blastbeats te vinden zijn) en de slome riffs creëert deze band een eenzijdig geluid en dit komt de replay-value allemaal niet ten goede. Toch is dit een zeer acceptabel death metal-album, en zeker goed als debuut. Deze eerste langspeler van Logic of Denial is het zeker waard om minstens twee à drie keer aandachtig als tussendoortje beluisterd te worden.

Tracklisting:

Logic Of Denial - Necrogenesis

 1. Black Winds
 2. Shrines of Depravity
 3. Nistagmo
 4. Dissect My Faith
 5. A Path In Grief
 6. Aeons
 7. Yog Sothoth
 8. Gore Bless You All
 9. Leechlike
 10. Last Days

Line-up:

 • Mattia Gatti – Zang
 • Alessandro D’Antone – Gitaar, Achtergrondzang
 • Dannyblast – Drums
 • Marcello Tavernari – Bas

Links: