Lo! – Look and Behold

Lo! – Look and Behold
Pelagic Records, 2011

Ergens aan de andere kant van de wereld maakt een bende Australiërs heel erg fijne muziek met het bekende –core-achtervoegsel. Om de een of andere reden hebben velen daar goede Leerdammer gegeten als het gaat over het maken van sterke muziek. Aan namedropping hoef ik niet te doen, aangezien iedereen wel al bekend is met sterke bands als onder andere Parkway Drive, 50 Lions, The Berzerker, I Killed the Prom Queen, enzovoort. Lo! laat met hun debuut Look and Behold horen dat ze ook in die rij mogen staan.

Look and Behold staat bol van de noisy, enigszins sludgy hardcore die doet denken aan een kruising tussen Coalesce en het Remission-tijdperk van Mastodon, al weet de band wel erg fris te klinken. Gedurende veertig minuten wordt de luisteraar in een slachtofferrol gepropt en murw gebeukt door dissonante riffs, een dikke en rokerige brulzang, chaotisch drumwerk, enkele interludes, een acht minuten tellend epos in de vorm van Hued Tarantula en af en toe een prachtige groove. Dat alles heeft een vette rock ’n rollgevoel meegekregen, waardoor alles toch nog goed te beluisteren is.

Hoe vaak heb ik mijn reviews al niet afgesloten met de zin “Liefhebbers weten wat ze moeten doen”? Ik ga het gewoon nog eens klaarspelen: Liefhebbers weten wat ze moeten doen. Lo! weet zich met gemak op een trede hoger dan de gemiddelde band te plaatsen. Aanrader voor iedereen die enigszins fan is van chaotische muziek die niet verzandt in oeverloos gepriegel.

Tracklisting:

  lo look and behold

 1. Hath
 2. Deluge (Carnivorous Flux)
 3. Bastion
 4. Seraphim
 5. Hued Tarantula
 6. Aye, Commodore
 7. Indigo Division
 8. Doth
 9. Moira Kindle
 10. Fire at the Child Actors Guild

Line-up:

 • Jamie-Leigh Smith – vocalen
 • Carl Whitbread – gitaar, vocalen
 • Adrian Shaprio – bas, vocalen
 • Adrian Griffin – drums

Links: