Lipz – Scaryman

Hoewel Scaryman het debuut is van Lipz, bestaat de band al sinds 2011. De band was eerst op zoek naar een geschikte zanger. Omdat die niet gevonden kon worden, besloot gitarist Alex die taak maar zelf op zich te nemen. In 2012 verschijnt dan een single, gevolgd door een EP (Psycho). Terwijl de band nog steeds op zoek was naar een bassist om de band te versterken, werden de opnames voor een album opgeschoven. Nu is het debuut er dus eindelijk.

Scaryman staat vol met jaren tachtig glam metal in de stijl van bands als Poison, Ratt en Mötley Crüe. We beginnen dit album met een intro (The Awakening), dat precies doet wat het moet doen. Het warmt je op voor misschien wel het beste wat de band te bieden heeft op dit album, de titeltrack. Een refrein dat je halverwege het nummer al mee kunt zingen, flitsende gitaren die ruimschoots de boventoon voeren en een algemeen en ongecompliceerd geluid dat je leven tot een feestje maakt. Glam metal op z’n best dus, zou je zeggen. Alle ingrediënten zijn aanwezig om dit een geweldig album te maken, maar toch mist er iets in het eindproduct. Het voelt alsof de band nog ergens aan een handrem heeft getrokken en zodoende niet vol gas kan gaan. Of het nou komt omdat de band een echte bassist mist of dat het komt door de zang (die redelijk goed is, maar niet geweldig): ik kan er niet precies de hand op leggen.

Voor een krappe veertig minuten aan feestmuziek zou je best dit debuut van Lipz op kunnen zetten. Onderweg naar een concert, in een lange autorit, zou je Scaryman gerust kunnen draaien. Als de band in de toekomst die handrem weet te repareren, hebben we hier te maken met de toekomst van de glam!

Score:

75/100

Label:

Street Symphonies Records, 2018

Tracklist:

 1. The Awakening
 2. Scaryman
 3. Star
 4. Get Up On The Stage
 5. Fight
 6. Get It On
 7. Falling Away
 8. Tick Tock
 9. Trouble In Paradise
 10. Everytime I Close My Eyes (Acoustic Bonus)

Line-Up:

 • Alex K – Zang, Gitaar
 • Koffe K – Drums
 • Conny S – Gitaar

Links: