Lionheart – Valley Of Death

Album nummer zes van de hardcoreband Lionheart uit de US of A. Lionheart geldt als een van mijn favoriete hardcorebands omdat men gewoonweg vet metal klinkt, nog veel meer  dan vele metalbands om eerlijk te zijn. Niet alleen dat, het geluid is ook brutaal, hard en confronterend. Zelfs met de typische terugkerende dosis zelfwaardering en pep uit het hardcoregenre blijft het lekker inhakken op je gemoed. Love Don’t Live Here draai ik heel vaak, maar ook ander materiaal van deze heren passeert hier wel eens. Deze laatste,  Valley Of Death, bleef wat achter. En daar is een reden voor.

Ik ben er namelijk niet wild van. De Lionheart Hardcore is nog steeds herkenbaar venijnig en vol beatdowns en nog steeds heavy en vol agressie. Daar is niets veranderd. Alleen … Valley Of Death is wel heel erg simpel en eenzijdig geworden. Van diepgang is zo goed als geen sprake. De nummers zijn extreem voorspelbaar geworden en bijna nergens vallen er hoogtepunten te noteren. Lionheart maakt het zichzelf bijzonder comfortabel door nog meer in te zetten op fysieke metal/hardcore die sowieso pits zal opleveren, maar op plaat is het eenheidsworst met makkelijke teksten. Rock Bottom (met Jesse Barnett van Stick To Your Guns) is nog het meeste de moeite waard. Voor de rest is het echt een mager beestje geworden waarbij rap metal en stoerdoenerij met dierlijke geluidjes verheven wordt tot een soort van kunst die er natuurlijk geen is. Het lijkt soms zelfs op een karikatuur.

Na 24 minuten is het gedaan met dit makkelijke rapmetalcoredingetje waar wat hardcore stijlelementen aan vast hangen die popmatig veel herhaald worden tot je de saaiheid verdrijft door de nummers telkens een voortijdig einde te bezorgen. En ze zijn al zo kort. Dikke tegenvaller. Hier krijg ik zelf een semi van.

Score:

68/100

Label:

Arising Empire, 2019

Tracklisting:

 1. Valley Of Death
 2. Burn
 3. For The Record
 4. Rock Bottom
 5. When I Get Out
 6. Born Feet First
 7. Stories From The Gutter
 8. Before I Wake
 9. In My Skin
 10. Dragging Heaven

Line-up:

 • Rob Watson – Keel
 • Evan Krejci – Gitaar
 • Rob McCarthy – Gitaar
 • Jay Scott – Drums
 • Travis Pacheco – Bas

Links: