Lined – Soulcrifice

Lined is een vijfkoppige Spaanse band, opgericht in 2008 en nu toe aan het tweede volledige album. Het titelloze debuut stamt uit 2009 en daarna duurde het tot dit jaar voordat de band enkele singles ter opwarming van Soulcrifice uitbracht. Waarom er elf jaar tussen de releases zit wordt niet duidelijk. Het maakt verder ook niet uit, Soulcrifice spreekt voor zichzelf.

Wat je voorgeschoteld krijgt is een vorm van moderne thrash met veel groove, wat deathmetalinvloeden en af en toe komt er black metal om de hoek kijken. Het geluid van zowel de drums als gitaren is gortdroog. Daarmee klinkt het iets te steriel allemaal. Het is aan de goede mix en mastering te danken dat het geheel toch je speakers uit knalt. Op vocaal gebied is er weinig variatie te bespeuren. De heer Atxa schreeuwt met zijn hese stem de boel aan elkaar. Zijn bereik is niet groot en de zanglijnen zijn weinig origineel. De afwisseling wordt gezocht, en gevonden, in een nummer als Parasite waarin wat grunts en gedubde stem voorkomen. Met zijn walsachtige ritme en goed solowerk een hoogtepunt van dit album en strategisch gezien een goede zet om dit nummer tegen het eind van het album voorbij te laten komen. Andere luistertips zijn Buried Alive (die ingehouden spanning…) en Slaves vanwege de Oosterse solo’s.

Deze vijf heren weten op compositorisch gebied van wanten. Elk nummer bevat minstens één, maar vaak meerdere interessante riffs en hooks. Vaak ook zit er een bepaalde opbouw in een nummer waardoor het toch prettig luistert. Hiervoor is de tijd genomen en dat wordt met onderstaand cijfer beloond. Conclusie: Lined kan meekomen met genregenoten en of jij je tot zijn fanschare gaat rekenen hangt af van je smaak met betrekking tot het totaal- en stemgeluid.

Score:

78/100

Label:

Art Gates Records, 2020

Tracklisting:

 1. Bad Omen
 2. Rotten Society
 3. Buried Alive
 4. Nowhere To Run
 5. Slaves
 6. Devil
 7. Still Outdated
 8. Parasite
 9. Betrayed
 10. The Reaper
 11. Soulcrifice

Line-up:

 • Aitor Atxa – Zang
 • Imanol Roman – Gitaar
 • Andoni Barkero – Gitaar
 • Iker Hervás – Basgitaar
 • Ruben Conejo – Drums

Links: