Lightning Strikes – Lightning Strikes

Een debuutalbum van een band die al in 1985 het levenslicht zag. Met de ontstane trend om oude bands uit de mottenballen te trekken, moet het niet zo heel vreemd zijn in deze tijd. Lightning Strikes brengt pas na ruim dertig jaar zijn titelloze debuut op de markt. Dit voornamelijk op basis van een singletje uit 1985.

Qua muziek komt dit album ongeveer 35 jaar te laat op de markt. Hoewel niet van echt slechte kwaliteit, klinken de elf nummers alsof je het allemaal al eens eerder gehoord hebt. Tony Martin (Black Sabbath) zingt mee op de nummers Death Valley en 301 AD Sin of Our Fathers. Noah (Avanchick) doet hetzelfde op het nummer Kamikaze. Ten slotte horen we Derek Sherinian (Dream Theater) nog een gastbijdrage leveren.

We treffen een krappe drie kwartier aan muziek, die, zoals ik al gemeld heb, niet slecht is. Ik hoor lekkere gitaarshreds en, mede door de gastbijdragen, goed in het gehoor liggende zang. Toch blijf ik het gevoel houden dat ik deze heavy metal al eerder gehoord heb. Voer voor de oudere metalheads onder ons dus, dit schijfje van Lightning Strikes.

 

Label:

Pure Legend Records, 2016

Tracklisting:

 1. Victim
 2. Can’t Cross The Rainbow
 3. 301 AD Sins Of Out Fathers
 4. Fear
 5. Death Valley
 6. Bermuda Triangle
 7. Doki No Sakura
 8. Kamikaze
 9. Stay With Me
 10. Our Lady
 11. We Don’t Rock Alone

Line-up:

 • Nando Fernandes – Zang, Toetsen & Gitaar
 • Rob Math – Gitaar & Zang
 • Cat Tate – Bas
 • Karpis Maksudian – Drums

Links:

Score: 65/100

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie