Lies – Lies

Lies – Lies
M & O Music, 2010

Een mysterieus gezelschap, het uit Frankrijk afkomstige Lies (niet te verwarren met de nieuwe Nederlandse hardcoreband). Althans, dat is het imago dat band en label trachten te creëren. De vage, behoorlijk slecht geschreven bio op de site van het label zorgt echter eerder voor opgetrokken wenkbrauwen dan voor nieuwsgierigheid. De concrete informatie reikt niet veel verder dan dat de band in 2009 is opgericht door bandleden die uit verschillende delen van het land afkomstig zijn en allen een verschillende muzikale achtergrond hebben.

De muziek is gelukkig helemaal zo slecht nog niet. De vier heren jatten alles schaamteloos bij elkaar, maar doen het dusdanig effectief dat ik me best vermaakt heb met deze plaat. Een forse dosis Rammstein, Within Temptation-achtige keyboards, wat new wave en industrial leveren als eindresultaat een bombastische rock/new wave/metalplaat vol lang uitgesponnen nummers op, die soms irritatie oproept omdat er niet eens een poging gedaan wordt om het jatwerk te verbloemen, maar stiekem best goed in elkaar zit. Grootste manco is de zang van Mr Roscoff, die regelmatig op het randje van vals zit en overtuigingskracht mist. Daar staat tegenover dat zijn melodieën wel goed in elkaar steken.

De band heeft duidelijk begrepen hoe je een nummer moet schrijven dat onmiddelijk in je kop blijft hangen. Maar hier en daar slaan ze echt door in het laten doorklinken van hun inspiratiebronnen. Zo lijkt het laatste deel van Escape als twee druppels water op het einde van Marilyn Manson’s Cryptorchid, tot en met delen tekst aan toe. Wanneer je echter niet teveel waarde hecht aan originaliteit, en de bovengenoemde sound wel weet te waarderen is een bezoekje aan de MySpace-pagina van Lies zeker aan te bevelen.

Tracklisting:

Lies - Lies

 1. World Of Lies
 2. Rictus
 3. 777
 4. Escape
 5. Falling Head
 6. Pornography
 7. Panzer’s Paradise
 8. S
 9. Live Fast Die Young

Line-up:

 • Mr Roscoff – Vocals
 • Mr Asyd – Guitars
 • Mr Dams – Bass
 • Mr Beaver – Drums

Links: