Lewis & The Strange Magics – Evade Your Soul

Het in 2014 in Barcelona geformeerde Lewis & The Strange Magics brengt met Evade Your Soul hun tweede volwaardige release uit. Het bandgeluid is nostalgisch, psychedelisch, groovy en soms tegen het lichtvoetige aan. Er wordt met wisselend succes geflirt met jazz en popmuziek. Psychedelische poprock dekt de lading wel. Muzikaal is het  in orde, zij het weinig verheffend, maar de vocalen zijn naar mijn smaak echt te cheesy.

Bij het beluisteren van het album valt vooral op dat er veelvuldig gebruik gemaakt wordt van standaard songstructuren. Er springt ook niet echt een nummer uit. Het klinkt daarmee allemaal als meer van hetzelfde en dat is helaas niet positief bedoeld. Zodra het tempo iets omlaag gaat, komt het geluid in de buurt van aangenaam. De instrumentale gedeeltes van het album zijn veruit favoriet, daarin hoor je de potentie van de muzikanten zeker terug. Het als single aangekondigde Out Of My Home begint veelbelovend, maar zakt helaas al weer snel in naar een bedenkelijk niveau. Zonder de ijle vocalen en de voor de hand liggende keyboardpartijen heeft de band wel wat weg van Graveyard.      

Het zal ongetwijfeld meespelen dat ik niet de grootste fan ben van de Beatles, maar al met al is dit niet een band waar ik naar uit kijk om ze live te zien.

Score:

60/100

Label:

Soulseller Records, 2017

Tracklisting:

 1. Leaving Myself
 2. Ugly Face
 3. TV Monsters
 4. Lisa Melts The Wax
 5. Out Of My Home
 6. You’ll Be Free Forever
 7. RMS
 8. Escape
 9. Another Lonely Soul (On The Road)

Line-up:

 • Lewis P. – Vocalen, Gitaar, Keyboard
 • Ivan Miguel – Drums
 • Javi Bono – Gitaar, Vocalen

Links: