Lethal Injury – Melancholia

De Belgen van Lethal Injury maakten een bliksemstart: in 2015 kwamen zij met een demo op de proppen en deden het voorprogramma van Hirax, Legion Of The Damned, Nervosa en Anthrax. Niet de minste namen in het thrash-genre. Drie jaar later verschijnt het debuutalbum Melancholia.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: dit debuut blaast de steunzolen uit je schoenen. De muziek van Lethal Injury heeft alles wat thrash moet hebben: pakkende, hakkende en memorabele riffs, groovende drums, stop-and-go momenten en een erg krachtige strot. Deze ‘Rambo’ klinkt net zo waanzinnig als het karakter uit de First Blood films en is daarmee de belangrijkste troef van de band. Met enige regelmaat haalt hij aan het einde van een riff uit en laat dan, bijna achteloos, een scream horen die werkelijk door merg en brain gaat.

Enig minpuntje is dat de band ervoor kiest af te sluiten met het ruim zeven minuten durende Veiled Woman Of The Black dat met een weinig originele outro eindigt. Het was beter geweest af te sluiten met The Downward Spiral, want dit nummer staat (alweer) bol van de melodieuze gitaarpartijen en kent een straffe tempoversnelling. Heerlijk!

Lethal Injury heeft de afgelopen jaren duidelijk gebruikt om te schaven aan de composities waarbinnen alles van a tot z klopt. Daarnaast is het geluid lekker droog waardoor het geheel extra krachtig klinkt. Lethal Injury kan zich meten met die andere Belgische thrash-giganten van Evil Invaders.

Score:

85/100

Label:

WormHoleDeath Records, 2018

Tracklisting: 

 1. Heima
 2. Mothman
 3. Melancholia
 4. Denounce
 5. Suicidal Call
 6. Scream Burn Die
 7. The Downward Spiral
 8. Melancholia Part II
 9. Veiled Woman Of The Black

Line-up:

 • Kevin ‘Rambo’ van Eeckhoute – Vocalen
 • Dennis Wyffels – Gitaar
 • Jonjo Hardy – Gitaar
 • Josha Pylyser – Basgitaar
 • Arthur Loobuyck – Drums

Links: