Lesson In Violence – Thrashfall Of Mankind

Wat doe je als thrash band wanneer je een naam zoekt voor je band? Je duikt in je platencollectie en pakt de titel van je favoriete nummer. De in 2019 opgerichte Duitse band Lesson In Violence deed precies dat en brengt nu zijn eerste album uit. Titel van dit debuut is Thrashfall Of Mankind.

De naam is goed gekozen in ieder geval want ik luister nu naar de Ali-Express versie van Exodus. De versie die lijkt op het origineel, maar van net mindere kwaliteit blijkt te zijn. De zang is minder goed, de teksten zijn net even minder interesant, de productie klinkt net even wat blikkeriger en ook de hoes is van mindere kwaliteit dan het origineel. Nu zit er een groot verschil tussen bagger en de klasse van Exodus en Lesson In Violence zit daar tussen.

Echt slecht is het niet, maar we hebben het allemaal al vaker en beter gehoord. Niet alleen door het voorbeeld zelf, maar een compleet scala andere bands doen exact hetzelfde als deze Duitsers doen. Heb jij alle Exodus albums in huis en je wilt even iets anders horen, maar toch niet helemaal, dan is dit een leuke afwisseling in je afspeellijst. Ik knal Bonded By Blood nog even op.

Score:

65/100

Label:

Iron Shield Records, 2022

Tracklisting:

 1. Lost In Yourself
 2. C.H.A.O.S.
 3. Thrash Metal Mankind
 4. Inside
 5. Dissembling Wings
 6. Liar
 7. Social Madness
 8. Rigid And Stubborn
 9. Scum Of Society
 10. Time To Kill
 11. Lesson In Violence

Line-up:

 • Florian Negwer – Zang
 • Florian Helbig – Gitaar
 • André Loesch – Gitaar
 • Roland Schäfer – Bas
 • Matthias Krapp – Drums

Links: