Les Lekin – Dead With Fear

Het uit Salzburg afkomstige trio Les Lekin brengt met hun tweede volwaardige release Dead With Fear een prima plaat uit. Waar de eerste release nog een zoektocht was naar een eigen geluid en stijl, komt de band komt op dit tweede album tot volle wasdom. De overall sound van de band is het beste te omschrijven als donkere en heavy psychedelische rock, met een stevig fundament in de blues. Les Lekin bevindt zich op het label Tonzonen Records in goed gezelschap.

Het lome psychedelische intro zet direct de toon en maakt duidelijk wat we kunnen verwachten op de rest van dit album. Lang uitgesponnen instrumentale nummers die stuk voor stuk de tien minuten aantikken. Kolossale riffs en echoënd gitaarwerk ondersteund door solide baspartijen en drumwerk. Het credo is onthaasten en zorgvuldig opbouwen van een golf van geluid die over je heen walst. Niet verstoord door vocalen die bij dit type muziek eerder hinderlijk zijn dan verrijkend. De bandleden laten hun instrumenten voor zich spreken. De afsluiter Morph is mijn persoonlijke favoriet en wat mij betreft de belichaming van waar de band voor staat. Het is zeker niet iedere instrumentale band gegeven om een nummer van dik dertien minuten boeiend te houden, maar Les Lekin flikt het. Petje af!

Dit is een band die we zeker nog gaan tegenkomen op de psychedelische zomerfestivals. Ze zijn al bevestigd voor Krach Am Bach, wie volgt?

Score:

83/100

Label:

Tonzonen Records, 2017

Tracklisting:

  1. Orca
  2. Inert
  3. Vast
  4. Morph

Line-up:

  • Peter G. – Gitaar
  • Beat B. – Bas
  • Kerstin W. – Drums

Links: