Left-Övr – Millennium In Darkness

Puerto Rico. Voor vandaag kon ik zo één, twee, drie, geen artiest opnoemen die er vandaan komt. Left Över kan daar verandering in brengen met zijn debuut album Millenium In Darkness. De band brengt zogeheten “Southern Rock”, in de stijl van Zakk Wylde, Black Label Society, Down en Texas Hippie Coalition. Rauwe, lompe, beukende metal dus, vooral bedoeld voor de werkende man zoals dat heet.

De band levert exact wat er wordt beloofd. Geen uitgebreide gitaar solo’s of ingewikkelde songstructuren, maar gewoon rechttoe rechtaan knallende nummers. Het meest verrassende op dit hele album is misschien wel het gebruik van een talkbox. Je weet wel, zo’n apparaatje met een slangetje in je mond die het geluid van het instrument die je er op aan sluit vervormt. Vooral bekend van het nummer Show Me The Way van Peter Frampton. Of It’s My Life van Bon Jovi voor de wat jongere lezers!

Liefhebbers van rauwe, schurende, moerasrock kunnen hun hart ophalen aan dit album van Left-Övr. Geen technische hoogstandjes of tierelantijntjes. Gewoon rechttoe rechtaan rock die rollt. Helemaal geweldig is het allemaal niet en je moet niet te veel nadenken. Nee, neem een lekker biertje (of zes) en laat Millennium In Darkness uit je speakers knallen. Een ideale manier om je avond door te komen voor als je weer van alles niks mag vanwege een lockdown of iets dergelijks.

Score:

75/100

Label:

Eigen Beheer, 2021

Tracklisting:

 1. Not for the Masses
 2. Millennium in Darkness
 3. Unlawful
 4. Turning the Pages
 5. Power of My Own
 6. The South Won
 7. Gator Season
 8. Glory Road

Line-up:

 • Brando Collazo – Zang, basgitaar
 • Eduardo Ruiz – Gitaar
 • Joel Roman – Zang, gitaar
 • Edwina Rosa – Drums

Link: