Leech – Cyanide Christ

Het Zweedse Leech bestaat grotendeels uit leden van de band Carnal Forge, aangevuld met gitarist Magnus Söderman van Nightrage. In 2013 bracht de band zijn debuutalbum Cyanide Christ uit. Dat album is kort geleden opnieuw uitgebracht op een ander label, in de hoop een groter publiek te bereiken.

En waarom zou dit album ook niet een groot publiek kunnen bereiken? Nou, misschien is het geheel iets te gepolijst voor je, maar verder is dit album zo’n drie kwartier lang genieten geblazen. Genieten van lekkere melodieën, snel drumwerk, brute zangpartijen en natuurlijk het gitaarwerk van Söderman. Alles samengepakt in een strak, productioneel sausje waardoor Cyanide Christ lekker je oren binnen knalt.

Heb je bij sommige nummers op dit album misschien het gevoel dat Leech een stukje agressie mist, komt de band even later met een nummer als The Avenger. Deze Zweden brengen een portie thrash van hoogstaande kwaliteit en diversiteit. Een absolute must hear voor elke thrashliefhebber die dit album de afgelopen vijf jaar nog niet beluisterd heeft!

Score:

80/100

Label:

Defense Records, 2017

Tracklist:

 1. Barely Alive
 2. Piss ‘n’ Spite
 3. Hollow Eyes
 4. Condemned
 5. The Real Me
 6. The Avenger
 7. Chaotic
 8. Bleached Gods
 9. Distorted
 10. No Exit
 11. Unsurpassed

Line-Up:

 • Lars Lindén – Bas
 • Magnus Söderman – Gitaar
 • Jens C. Mortensen – Zang
 • Stefan Westerberg – Drums
 • Jari Kuusisto – Gitaar

Links: