Leather – Shock Waves

Leather Leone, is die nog actief? Blijkbaar wel. De voormalige vocaliste van cultband Chastain gaat alweer een behoorlijke tijd mee. Na 30 jaar vond zij het tijd om de debuutplaat te doen herleven.

In 1989 bracht haar soloproject Leather zijn debuutplaat uit. Hoe die destijds werd ontvangen is mij onbekend. Vorig jaar kwam album II uit. Deze wist helaas weinig jaarlijstjes te halen. Het leek enigszins vergane glorie te betekenen. Met een heruitgave van Shock Waves wordt blijkbaar getracht alsnog te bewijzen dat Leather meetelt. Een vinylpressing is het geworden. Alles ademt nostalgie uit, zoals u begrijpt.

Zeker, Shock Waves is een goed album met fantastische vocalen. Als je van Bitch of Detente houdt, dan is dit leuk om te horen. Heavy/power metal uit de oude doos. Een aanrader dan? Het antwoord is ja, en nee. Ja, voor de nieuwkomers een goede kennismaking met deze unieke stem van vroeger. Leather Leone heeft een cultstatus bereikt, en ze treedt nog altijd op. ‘We Bleed Metal‘, noemen ze dat. Maar de cultstatus ten spijt is er ook een ‘Nee’. Beter komt Leather Leone namelijk met een nieuw album waarin ze laat horen nog steeds relevant te zijn in de 21ste eeuw.

Of zoals Albert Einstein zei (waarom ook niet?): “Meer dan het verleden interesseert mij de toekomst, want daarin ben ik van plan te leven.” Deze plaat is toch vooral voor mensen die in de loop van de tijd hun LP zijn kwijtgeraakt, of die nostalgisch zijn aangelegd.

Label:

Pure Steel, 2019

Tracklisting:

1. All Your Neon
2. The Battlefield Of Life
3. Shock Waves
4. In A Dream
5. Something In This Life
6. Diamonds Are For Real
7. It’s Still In Your Eyes
8. Catastrophic Heaven
9. No Place Called Home
10. Diamonds Are For Real (Demo, Bonustrack)
11. Catastrophic Heaven (Live, Bonustrack)

Line-Up:

  • Leather Leone – Vocalen
  • Michael Harris – Gitaren
  • David Harbour – Basgitaar
  • John Luke Hebert – Drums
  • David T Chastain (2 Bonustracks) – Gitaar

Links: