Lava Invocator – Mörk

Het Oekraïense Lava Invocator,  opgericht in 2015, brengt hun eerste plaat uit onder de titel Mörk. Na verschillende live-shows is het nu dus tijd voor een eigen album en die klinkt niet verkeerd.

De heren halen hun inspiratie van bands als Mayhem, Darkthrone en Dissection en dat is ook terug te horen op de plaat. Recht toe recht aan black metal met een atmosferisch tintje hier en daar. Na de intro barst er een hele bult gitaargeweld los. Ook de drums gaan van snel naar nog sneller. Als je denkt van, ‘dit is al best snel’, gaat er nog een versnelling bij. Het enige nummer wat ‘langzaam’ is is Black Dawn, maar ook dat klinkt als oorlog. De hele plaat klinkt agressief en duister. Duister is ook tevens de betekenis van de titel: Mörk. Dus wat dat betreft is die missie wel aardig geslaagd. Na een dik halfuur zit de plaat er weer op, maar de heren hebben een prima plaat neergezet waarbij je hoopt dat de volgende net zo goed word.

Dit is straight to the point black metal zonder al te veel poespas en andere vaak overbodige elementen er door heen. En dat is voor de afwisseling ook wel eens fijn.

Score:

88/100

Label:

Satanath Records, 2017

Tracklisting:

  1.  Awaken
  2.  Empyrium Et Nihil
  3.  Gestapofallos
  4.  Black Dawn
  5.  Dark Thunder Sky
  6.  Totenkampf
  7.  Mörk

Line-up:

  • Ingvaar – Gitaar & Zang
  • Silent – Bass
  • Yggr – Drums

Links:

Geef een reactie