Lathspell – Torn Cold Void

Het Finse Lathspell is een naam die ik regelmatig zag terugkeren in de platenbakken toen ik al mijn vrije tijd (en geld) spendeerde in kelders en bunkers vol blackmetaladepten. In feite is dit de satanische, pure blackmetalband van drie Wyrd-leden. Lathspell begon er mee in 1998 en is (ondanks enkele momenten van twijfel) nooit gestopt met het maken van furieuze black metal.

 

Net zoals je Noorse en Zweedse black bepaalde karakteristieken kunt toeschrijven, zo werkt het ook bij Finse black. De scherpe en iele gitaarklanken zijn alomtegenwoordig, zowel in de lead- als de ritmegitaar, zowel in de riffs als in de melodieuze lijnen. Dat is bij Horna zo, dat is bij Baptism zo, dat is bij Lathspell zo. De ijzige en messcherpe sound trekt zich door tot in de screams, terwijl de bas meestal goed hoorbaar is en lustig tegen het schelle geluid in dreunt. Dat laatste is op dit Torn Cold Void absoluut het geval. De bassist krijgt minstens evenveel volume en ruimte om de leegte te vullen als zijn collega’s.

Vier lange nummers ramvol degelijke Finse black metal. Ideaal voor wie in een bunker zijn vrije tijd en spaarcentjes uitdeelt. Wie niet houdt van black metal zonder fluitjes of keyboards blijft hier maar beter van weg. U bent gewaarschuwd.

Label:578776

Wolfspell Records, 2016

Tracklisting:

  1. I Am Death
  2. Beneath the Flaming Earth
  3. Blood Embrace This Soil
  4. Torn Cold Void

Line-up:

  • Grim666 – Zang, Bas
  • J. Kostamo – Gitaar
  • Lima – Drum
  • Ruho – Gitaar

Links:

Score:

78/100