Lanz – Incinerator The New Church

Lanz – Incinerator The New Church
Post Apocalyptic Music, 2010

Na iets minder dan twintig jaar wist het Nederlandse project Lanz uiteindelijk in 2008 een full-length uit te brengen. Een vrij lange tijd voor deze ‘experimentele black metal’, misschien toch weer een term waar je ietwat andere ideeën bij zal vormen dan wat het uiteindelijke resultaat geworden is. De benaming “Darkcore” die je hier en daar terug kan vinden op het net geeft een correcter beeld van dit experiment. De heruitgave die in 2010 gelanceerd werd bereikt nu ook onze oren.

Lanz zou je kunnen omschrijven als een gekke mengeling tussen rauwe, repetitieve black metal en breakcore. Je leest dat laatste inderdaad goed, voor zoverre ik van geschift discotheekgehak op de hoogte ben doet dit meermaals terugdenken aan extreem oude Thunderdome. Wanneer je dat in combinatie met heel wat samples mixt met black metal in de stijl van Nattefrost/Fluisterwoud dan bekom je wellicht dit, als je je zoiets uiteraard kan voorstellen. Serieus kan het allemaal al zeker niet genomen worden en er bestaat geen twijfel over feit dat het de bedoeling was van dit project om gewoon ranzige, rauwe black te maken om op te hakken of te flippen. In I Am Demonic wordt dan ook nog eens wat Slayer-materiaal verkracht en uiteraard valt de Schlagertopper (en dit is geen grap) Slik Mijn Zaad Voor Satan niet te vergeten.

Wie zich aangesproken voelt met bovenstaande beschrijving van het materiaal zal zich wellicht volledig kunnen uitleven op dit album, of eens smakelijk lachen. Bij mij was eerder het omgekeerde scenario het geval, maar objectief bekeken is dit materiaal op zijn eigen rauwe, ziekelijke manier een product dat nog niet eens zo slecht is afgewerkt.

Tracklisting:

Lanz - Incinerator The New Church

 1. Commence The Ritual
 2. The Mapping of Homicidal Urges
 3. Impotent Needlechrist Baptism
 4. Doped on Hatred
 5. I Am Demonic
 6. Denouncement
 7. Veil
 8. Drawn to Violence
 9. Withdrawal
 10. Anything For Master Satan
 11. Slik Mijn Zaad Voor Satan
 12. A Vessel of Many
 13. The Death of Black Metal
 14. Voices
 15. Hatred, Jealousy and Disgust
 16. Tomhet (Burzum Cover)

Line-up:

 • Lanz – Alles

Links: