Lantlôs – Wildhund

Net veertien uur gevlogen, slecht geslapen en een lange rit met de auto naar huis. Tijd voor een hard plaatje, was het plan. Misschien leek die nieuwe van het Duitse Lantlôs een goed idee. Het zelfgetiteld debuut staat hier ergens nog in de platenkast, samen met opvolger .neon waar Neige zelfs de vocalen nog voor zijn rekening nam. Niet op zijn Alcest, maar nog lekker ruig en met muziek die prima de lading wist te dekken. Het bleek echter een slecht idee, want al gauw werd duidelijk dat de heren na zeven jaar broeden op het materiaal van Melting Sun, gekozen hebben om alles nog wat flauwer te maken. Gelukkig bestaat er nog zoiets als Red Bull.

Het is niet dat ik Melting Sun destijds niet wist te waarderen, de nummers hadden nog prima wat body met fijne basloopjes en met nog een hint van het drukkere verleden. Die dingen mag je helemaal weglaten bij Wildhund, maar laten we de plaat vooral niet proberen te evalueren op basis van het verleden. De shoegaze-kaart wordt vanaf de eerste minuut getrokken, met vocalen die me eerlijk gezegd niet zo liggen aangezien er hier en daar wat Amerikaanse popperigheid (Cocoon Tree House) in schuilt. Instrumentaal creëren deze Duitsers een dromerige atmosfeer met warme synth en gitaargolven die bij momenten best wel proggy uit de hoek kunnen komen (Magnolia). De zoemende basgolven voeren je mee, maar de band weet hier en daar toch uit te pakken met een lichte opflakkering in de drums. Niet genoeg om me wakker te houden als de nood hoog is, maar nummers als The Bubble en Planetarium, of bepaalde delen van opener Lake Fantasy, vormen best een fijn tripje als je ze beluistert met je headset in de late uurtjes.

Jammer echter dat deze plaat, ondanks alle proggy probeersels, niet blijft hangen. Vocaal moet het je ding zijn, maar los daarvan klinkt dit alles zo lineair dat je blijft wachten op verrassingen die, op enkele bovengenoemde uitzonderingen, niet komen. Een lange zitting dus; benieuwd wat het gaat geven op de festivals. Hopelijk is er Red Bull.

Score:

65/100

Label:

Prophecy Productions, 2021

Tracklisting:

 1. Lake Fantasy
 2. Magnolia
 3. Cocoon Tree House
 4. Home
 5. Vertigo
 6. The Bubble
 7. Amber
 8. Cloud Inhaler
 9. Planetarium
 10. Dream Machine
 11. Dog In The Wild
 12. Lich

Line-up:

 • Markus Siegenhort – Gitaar, bas, synth, zang
 • Felix Wylezik – Drums

Links: