Lady Beast – The Vulture’s Amulet

In 2017 nam ik het derde album van Lady Beast onder de loep, getiteld Vicious Breed. De Amerikanen leverden een solide ode af aan hun traditionele metalhelden, waarin de stijl van Iron Maiden, Judas Priest en Motörhead met verve werd gereproduceerd. Nu drie jaar later keren de Amerikanen van frontdame Deborah Levine terug met album nummer vier, The Vulture’s Amulet.

Dit vierde wapenfeit borduurt volledig voort op het voorgaande werk en vanaf de opener Metal Machine klinkt de muziek weer hartstikke vertrouwd. Nu kan ik alles gaan herhalen uit mijn recensie van 2017, maar laat ik het kort houden. Lady Beast doet immers nogmaals precies dat wat het eerder al zo goed deed. The Vulture’s Amulet rockt van begin tot einde en Lady Beast levert gewoon ijzersterke traditionele metal af. Behoorlijk vergelijkbaar met het werk van Burning Witches trouwens en hoewel Lady Beast op een veel kleiner label zit dan de Zwitserse evenknie van Nuclear Blast, doet de kwaliteit van de muziek er niet aan ten onder. De productie is weliswaar minder gelikt, waardoor het iets rauwer voor de dag komt en ook meer jaren ’80 doet klinken.

Vicious Breed kwam destijds als nieuwe ontmoeting meer als een verrassing voor mij binnen en het wist daarmee veel enthousiasme bij mij te creëren. Dat deed het toen meer dan dat het nieuwe werk nu doet en persoonlijk vind ik de voorgaande nummers toch net wat gaver dan de nieuwe knallers van deze keer. Toch neemt het niet weg dat er volop luisterplezier te beleven valt, met bijvoorbeeld nummers als Sacrifice To The Unseen, Transcent The Blade en The Champion. Oude rotten en andere traditionele metalfans kunnen zich gewoon vastbijten in The Vulture’s Amulet hoor.

Score:

78/100

Label:

Reaper Metal Productions, 2020

Tracklisting:

 1. Metal Machine
 2. Runes Of Rust
 3. The Gift
 4. Sacrifice To The Unseen
 5. Betrayer
 6. The Champion
 7. Transcend The Blade
 8. The Vulture’s Amulet
 9. Vow Of The Valkyrie

Line-up:

 • Deborah Levine – Vocalen
 • Andy Ramage – Gitaar
 • Chris Tritschler – Gitaar
 • Greg Colaizzi – Bas
 • Adam Ramage – Drums

Links: