Lacrimas Profundere – Bleeding The Stars

Een nieuwe line-up, een nieuw album. Dat is de openingszin in de infosheet die ik meegestuurd krijg bij de nieuwe plaat van Lacrimas Profundere, Bleeding The Stars. De vorige release dateert alweer van 2016, Hope is Here. Blijkbaar, als ik diezelfde infosheet mag geloven, is de nieuwe zanger, Julian Larre, een ongelooflijk talent. Voorheen werd de microfoon nog in de handen van Rob Vitacca geduwd.

Het eerste nummer op Bleeding The Stars, is een wat “klassieker” doom/death-nummertje met in de verte een pakkende leadlijn. De typische Lacrimas-sound druppelt pas binnen vanaf Celestite Woman. Je krijgt de gekende cleane dark/gothic zanglijnen (denk ook aan Ville Valo van het Finse HIM) te horen, bovenop een tapijt van melodische en zwevende soms voorzichtig, beukende gitaarpartijen. De drum kent die, aan de stijl eigen, opzwepende ritmes met vooral de cymbalen als leidraad.

Op The Kingdom Solicitude laat Julian Larre horen dat hij naast de bovenstaande emotionelere zanglijnen kan afwisselen met, niet al te diepe, grunt- en screamvocalen. Maar om nu te zeggen dat deze kerel een ongelooflijk talent heeft is wat overdreven. Tijdens Mother Of Doom krijg ik eventjes een Peter Steele-gevoel in het begin van het nummer, dat heeft alles te maken met de diepere zanglijnen. Nu, verder moet je niet gaan zoeken naar Type O Negative-invloeden. En zo fiets en wandel je van het ene in het andere nummer zonder te veel hoogtes noch laagtes denk je dan. Van het misschien wel beste nummer op de plaat, Like Screams In Empty Halls, werd een videoclip in elkaar geknutseld en getimmerd. Het refreintje kruipt al snel in je hoofd, moet ik zeggen. Ook in The Reaper verstoppen de heren zo een oorwurmpje en zo wordt het einde van de plaat eigenlijk nog best interessant en goed te noemen!

Degelijke plaat, mooi uitgebalanceerd, braaf en netjes, emotioneel geladen doch met te weinig pit.

Score:

75/100

Label:

Steamhammer – Oblivion, 2019

Tracklisting:

 1. I Knew And Will Forever Know
 2. Celestite Woman
 3. The Kingdom Solicitude
 4. Mother Of Doom
 5. Father Of Fate
 6. Like Screams In Empty Halls
 7. The Reaper
 8. After All Those Infinities
 9. A Sip Of Multiverse
 10. A Sleeping Throne

Line-up:

 • Oliver Nikolas – gitaar
 • Dominik Scholz – drum
 • Julian Larre – zang

Links: