Krv – Krv

Een duo afkomstig uit Parijs, dat zich een bandnaam heeft toegeëigend die Servische roots doet vermoeden en die zowel de teksten in het Frans, Engels als Servisch aanlevert. Op zijn minst bijzonder te noemen. Dit Krv, wat eigenlijk “bloed” betekent in het Servisch, brengt black metal met meer dan een drupje elektronica. De twee heren die dit project in het leven hebben geroepen, blijken hun sporen al nagelaten te hebben in de metalwereld. Beiden zijn immers actief in DDENT, een doommetalband met post-rock invloeden, die zijn uitvalsbasis heeft in, hoe kan het ook anders, Parijs.

Het belooft een helse klus te worden, als ik de eerste noten hoor van dit debuutalbum. Het schrikt me in eerste instantie wat af, die low-fi gitaren in interactie met een stevige bas en dan heb je nog die elektronica die de drum in eerste instantie wat overnemen. De eerste indruk doet me wat twijfelen, ranzig is het wel, maar is het boeiend genoeg? In ieder geval steekt het niet heel complex in elkaar en je bent al snel mee in de vunzige keldersfeer die dit duo wil creëren. Als je verder luistert en de nummers goed laat inwerken, is dit toch een fijn plaatje. De drum mag dan wel erg mechanisch klinken, maar dit past wel perfect in de setting en met die prominente bas vind ik het zelfs erg lekker samengaan. Vanaf het tweede nummer Forlorn, heb je de plaat beet. Zeker die sputterende, vochtige eindriffs in dit nummer doen je toch wel kwijlen. Het aansluitende Flamme Noir heeft ook die dreunende, bonzende, boosaardigheid in zich, luister hiervoor maar eens naar het gebruik van de kickdrums. Telkenmale word je, in elk nummer, geconfronteerd met die elektronisch aanvoelende drum en die diep, duikende bas. Deze combinatie blijft me fascineren. Waar in andere bands vooral de gitaarlijnen je aandacht vragen, is het bij deze band die bovenvermelde interactie. Ook in een nummer als Hécatombe pitst deze samenwerking je in de ballen en het voelt nog plezierig aan ook. Het lekkerste nummer hebben de heren voor het laatst gelaten. De hete melodielijn die Transcendence Through Death opent, had net zo goed op eender welk Noorse blackmetalpareltje kunnen staan!

Heerlijk boosaardig, vettig dreunend blackmetalplaatje ondersteund door dito elektronica. Voor fans van T.O.M.B en Anaal Nathrakh, alhoewel deze twee Parijzenaars niet zo extreem zijn als deze laatste heren uit het Verenigd Koninkrijk.

Score:

85/100

Label:

Chien Noir Productions, 2020

Tracklisting:

  1. Motherless Abyss
  2. Forlorn
  3. Flamme Noire
  4. Open Your Temple Unto Him
  5. Hécatombe
  6. Autarcie Spirituelle
  7. Transcendence Through Death

Line-up:

  • Nicolas Zivkovich – Zang, gitaar, basgitaar
  • Louis Lambert – Gitaar, basgitaar, elektronica, drums

Links: