Krisiun – Scourge of the Enthroned

Al 28 jaar bestaat Krisiun uit Alex Camargo en de gebroeder Kolesne. De Brazilianen staan al elf albums garant voor spijkerharde en efficiënte death metal. Drums, bas, gitaar en een diepe growl, meer is Krisiun niet, en Scourge of the Enthroned is geen uitzondering.

Meer heeft een mens ook niet nodig. Het zal niemand verbazen dat de formule van het drietal na 28 jaar op punt staat. Retesnel drumwerk, uitermate precies gitaarwerk en rauwe vocalen. Dat tikkeltje extra vind je bij Krisiun vooral in de solo’s, al vliegen die ook aan hoge snelheid voorbij. Verrassen doet ze nergens, maar dat is natuurlijk niet verrassend.

Ondanks de garantie op kwaliteit die Krisiun is, zijn er minpuntjes. Alex Camargo is en blijft een zanger die wat diepgang mist. Niet dat mensen bij deze Brazilianen op zoek zijn naar diepgang, maar bij momenten gaat het een beetje vervelen. Zeker omdat de nummers langer zijn dan zou moeten, als je ziet hoe basic de formule is. Het is een kwaal waar Krisiun wel vaker last van heeft. Iedereen weet ondertussen hoe Krisiun klinkt en Scourge of the Enthroned klinkt zoals je zou verwachten. Het is opnieuw een fijne brok death metal, maar ook niet meer dan dat.

Score:

75/100

Label:

Century Media, 2018

Tracklisting:

 1. Scourge of the Enthroned
 2. Demonic III
 3. Devouring Faith
 4. Slay the Prophet
 5. A Thousand Graves
 6. Electricide
 7. Abysmal Misery (Foretold Destiny)
 8. Whirlwind of Immortality

Line-up:

 • Alex Camargo – vocalen, bas
 • Myses Kolsne – gitaar
 • Max Kolesne – drums

Links: