Kringspiertyfus – 25″ Kitchen Knife

[b]Kringspiertyfus – 25″ Kitchen Knife[/b]


Kringspiertyfus, tsja… wat moet je van zo’n band denken? Weinig serieus nemen lijkt de boodschap. Na het schijfje één maal gehoord te hebben moet ik toch van enige verbazing spreken over de kwaliteit van de nummers. Het klinkt allemaal ongelofelijk vet en strak. Niet al te lang geleden werd ik ook verrast door [i]Kutschurft[/i], dat is ook de band waar ik constant aan moet denken als ik de muziek hoor en de teksten lees. Enige verschil is dat ik er niet van overtuigd ben of dit nu een drummer of een drumcomputer is, het klinkt allemaal erg strak en te statisch om een echte drummer te zijn.

Het lijkt ook allemaal een parodie op zich zelf te zijn. De songtitels als [i]Kontsnor[/i], [i]Feces Fiesta[/i] en [i]You can’t write lyrics if you are a cowboy queer[/i] spreken boekdelen. Ook de bedanklijst waar John Deere (tracktor fabrikant) als eerste genoemd wordt zegt voldoende. En maar niet te spreken over de foto’s van de bandleden die op de achterkant prijken. Maar dit schijfje is naar mijn idee ook niet bedoeld om de wereld te veroveren of om uiterst serieus over te komen.

Toch vind ik het een leuk en vermakelijk CD-tje die al een hoop rondjes in mijn Cd-speler gedraaid heeft. En dat zal zeker de komende tijd wel zo blijven. Geïnteresseerden of fans van [i]Kutschurft[/i], [i]Morctian[/i] en aanverwante bands kunnen dit grappige nog geen twaalf minuten tellende kunstwerkje is te bestellen via de website van de band die te vinden is via http://listen.to/kringspiertyfus of mail de jongens op kringspiertyfus@hotmail.com