Kriegsgott – H8 4All

Kriegsgott is het soloproject van Shadow (ook actief in Black Altar) en werd gesticht in 1999. Vier jaar later nam de man een drietal nummers op welke nu op 7″ verschijnen in een gelimiteerde oplage van 250. Het geheel wordt voorzien van op zijn minst dubieus en misselijkmakend artwork.

Muzikaal is het oude black metal die hier wordt voorgeschoteld. Denk aan de begintijd van Bathory, Mayhem en Darkthrone. Vrij simpele riffs, veel dubbele basswerk waarbij de vocalen eerder richting grunt dan scream gaan. Het geheel klinkt dof maar dat is in dit genre nog weleens een bewuste keuze en niet ingegeven door tijdgebrek in de studio. Overtuigend klinkt het allemaal niet. De feel en spirit die nummers in dit genre nodig hebben zit er gewoonweg niet in. Het klinkt allemaal niet evil genoeg, beter kan ik de muziek niet omschrijven.

Het feit dat er geen gebruik lijkt te zijn gemaakt van een drumcomputer en Shadow alle instrumenten zelf heeft ingespeeld is wel een pluspunt. Maar op basis van wat Shadow hier compositorisch laat horen mag hij nog niet in de schaduw staan van zijn muzikale voorbeelden. (Pun intended). Gevalletje: terug naar de tekentafel! Of laat je helpen door je makkers van Black Altar want zij kunnen wel composities schrijven met een kop en een staart.

H8 4All rechtvaardigt alleen de aanschaf voor degenen die op zoek zijn naar iets wat op termijn mogelijk een collectors item kan worden. Black metal kan en moet eigenlijk veel beter worden uitgevoerd.

Label:

Odium Records, 2021

Tracklisting:

  1. Intro
  2. H8 4All
  3. Victory Through Intolerance

Line-up:

  • Shadow – Zang, gitaar, basgitaar, drums

Links: