Kreator – Live Kreation Revisioned Glory (DVD)

Kreator – Live Kreation Revisioned Glory (DVD)

SPV/Steamhammer – 2003

Het Duitse Kreator behoeft denk ik nauwelijks een introduktie. Deze Duitse thrashers zijn voor velen een grote bron van inspiratie en hun legendarische album “Pleasure To Kill” uit 1986 wordt nog steeds beschouwd als een mijnpaal in de metalhistorie. Begin jaren ’90 bracht het album “Renewal” weliswaar een muzikale vernieuwing met zich mee (de nummers op dit album waren een stuk melodieuzer en rustiger dan men van Kreator gewend was) maar voor de die-hard fans was dit toch wel even slikken. Hetzelfde kon gezegd worden van het album “Endorama” uit 1999 maar gelukkig liet de band afgelopen jaar op hun laatste album “Violent Revolution” horen dat ze na al die jaren en de vele bezettingswisselingen nog steeds bomvol energie en agressie zitten.

Naar aanleiding van dit laatste album trok Kreator, veelal in gezelschap van hun landgenoten Destruction en Sodom de wereld rond en het resultaat hiervan is dan nu met bergen aanvullend materiaal verschenen op deze DVD net als op een dubbelCD welke mijn collega Mark Leenen (a.k.a. TNightmare) hier in dit huis nog zal bespreken. Ook is het geheel samen te koop als dubbelCD + DVD. Nu nog even braaf zijn tot aan december dan heb je wat om aan Sinterklaas te vragen..

Het Zuid-Koreaanse Busan en het Braziliaanse Sao Paulo dienden als decor voor de concertopnames. Uiteraard staat het laatste album “Violent Revolution” centraal in de setlijst maar ook oude juweeltjes als “Pleasure To Kill”, “Coma Of Souls” en “Terrorzone” spatten van het scherm af. Enkele leuke momenten op de DVD zijn zeker de talrijk opgekomen Kreator-fans die hun helden opwachten op het vliegveld in Bolivia en het ongelooflijke fanatisme van de veelal arme fans die zich helemaal geven voor de band. Dat zie ik die verwende Europese metalheads toch niet zo snel doen eerlijk gezegd. Ook de home-video momenten zijn zeer geestig te noemen (en ja, er komt 1 tiet en een paar billen in voor).

In tegenstelling tot vele andere metalbands die in de begindagen van de DVD hype maar snel even hun oude videobanden op DVD uitbrachtten zonder er weinig bijzonders aan toe te voegen (ik zal geen namen noemen heren van Anathema) heeft Kreator de mogelijkheden van de DVD optimaal benut. Lieve mensen we praten hier over 2 en een half uur van metal tot op het bot! Ik kan gaan klagen over het wat mindere camerawerk tijdens het optreden in Korea maar aan de andere kant geeft dat ook wel een mooie sfeer aan de DVD. Daarnaast is de setlist er eentje om absoluut in te lijsten. Kortom: deze DVD is een absolute must-have voor iedere zichzelf respecterende (thrash)metalfan.

Tracklist:

 1. The Patriarch
 2. Violent Revolution
 3. Reconquering The Throne
 4. Extreme Aggression
 5. People Of The Lie
 6. All Of The Same Blood
 7. Phobia
 8. Pleasure To Kill
 9. Renewal
 10. Servant In Heaven – King In Hell
 11. Black Sunrise
 12. Terrible Certainty
 13. Riot Of Violence
 14. Terrorzone
 15. Betrayer
 16. Lost
 17. Coma Of Souls

Special features

 • De nummers “Flag Of Hate” en “Tormentor” live op With Full Force 2002
 • De historie van Kreator met o.a. alle videoclips en zelfs beelden van het eerste TV optreden
 • De Making Of “Live Kreation”
 • Sfeerbeelden van de tournee in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa, Groot-Brittannië en Azië
 • Collega’s zoals Sodom, Testament, Arch Enemy, Marduk en Moonspell geven hun mening over Kreator
 • Discografie
 • Merchandise sectie (rechtsreeks via internet te bestellen)
 • Meertalige ondertiteling
 • De mogelijkheid de DVD aan 1 stuk te bekijken of in aparte stukken
 • Dolby Digital 2.0 en 5.1

Line-up:

 • Mille Petrozza – zang/gitaar
 • Sami Yli-Sirniö – gitaar
 • Christian Giesler – bas
 • Jürgen Reil – drums

Links: