Kreator – Gods Of Violence

We hebben maar liefst vijf jaar moeten wachten op een nieuwe Kreator. Voorganger Phantom Antichrist stamt immers alweer uit 2012 en hoewel Kreator in de tussentijd veel tourde (en daarbij nimmer teleurstelde), was het een lange zit. Maar nu is de nieuwe Kreator dan eindelijk daar. Toch best een spannend moment, want de Duitse oer-thrashers waren in de jaren negentig even goed de weg kwijt. Gelukkig hervonden ze zich aan het begin van het millennium en leverden vanaf dat moment weer kwalitatief hoogstaande cd’s af.

De vraag is dan ook of Gods Of Violence een logisch vervolg is op de voorganger? Het antwoord daarop is dus “ja”. Zoals het een Kreator-plaat betaamt, wordt er gestart met een intro waarin de spanning lekker wordt opgebouwd. En daarna gaat het lekker fel van start met het thrashy World War Now. Mille gilt er met zijn karakteristieke stem lekker op los en in het pre-chorus wordt het tempo nog verder opgevoerd. Het is een prelude die alles in zich heeft wat Kreator zo goed maakt: tempowisselingen, felle solo’s en herkenbaarheid.

Na de eerste vier nummers gaat het tempo iets omlaag en komt de groove om de hoek kijken, met het fantastische en licht Keltisch aandoende Hail To The Hordes als hoogtepunt. En dat Mille af en toe zuiver wil zingen, weten we inmiddels ook. Hij doet het op Gods Of Violence nog even in het afsluitende en zeer melodieuze Death Becomes My Light.

Gods Of Violence is een cd geworden waarmee Kreator ook de komende jaren goed vooruit kan. Het is een cd geworden die voortborduurt op de laatste paar cd’s, maar ook teruggrijpt op de begindagen van de band, toen er uitsluitend op hoog tempo werd gespeeld. Het beste van twee werelden en het eerste hoogtepunt van 2017.

Score:

88/100

Label:

Nuclear Blast, 2017

Tracklisting:

 1. Apocalypticon
 2. World War Now
 3. Satan Is Real
 4. Totalitarian Terror
 5. Gods Of Violence
 6. Army Of Storms
 7. Hail To The Hordes
 8. Lion With Eagle Wings
 9. Fallen Brother
 10. Side By Side
 11. Death Becomes My Light

Line-up:

 • Mille Petrozza – Vocalen, gitaar
 • Sami Yli-Sirniö- Gitaar
 • Christian “Speesy” Giessler – Basgitaar
 • Ventor – Drums

Links: