Kreator – At The Pulse Of Capitulation “Live In East Berlin 1990” (DVD)

Kreator – At The Pulse Of Capitulation “Live In East Berlin 1990”
Steamhammer/SPV, 2008

In het jaar 2005 kwam het laatste studio album Enemy Of God van Kreator uit. Na een tijd van intensief touren hebben de mannen besloten even een break in te lassen. Er zullen nog wel een aantal festivals aangedaan worden dus niet getreurd. Deze thrashlegendes zullen ook echt niet stil gaan zitten. Als ze weer wat bijgekomen zijn zullen ze beginnen met het schrijven van een nieuw album, wat naar verwachting begin 2009 uit zal komen. Om de honger van hun fans te stillen, is de dvd At The Pulse Of Capitulation nu uit.

In 1990 gaf Kreator een groot optreden in de Werner Seelenbinder Halle in Oost-Berlijn. Dit legendarische optreden werd destijds uitgebracht op vhs. Helaas liet het geluid op deze video nogal te wensen over. Deze dvd bevat ook de vhs Hallucinative Comas wat in 1991 verscheen. Deze minihorrorfilm werd gemaakt als extra voor het album Coma Of Souls. Nu anno 2008 hebben Niels Folta en Mille het beeld van het concert gedigitaliseerd. Het geluid is compleet opgepoetst en in 5.1 gemixt door niemand minder dan Andy Sneap. Hulde voor deze man, het geluid is echt goed en het karakteristieke jaren ’90 geluid is niet verloren gegaan. Ook is er nog een documentaire over dit legendarisch concert toegevoegd. Mensen die destijds bij het concert aanwezig waren vertellen over hun belevenissen van dat concert. Erg grappig om dat te horen. Dit vind ik wel een leuke toevoeging aan het geheel.

Voor het re-editen van Hallucinative Comas zijn de originele regisseurs Andreas Marshall en Hainer Thimm gestrikt. Zij hebben de film opnieuw bewerkt met als gevolg dat er een berg “cutted scenes” ingeslopen zijn. Alweer een volwaardige toevoeging op deze dvd.

Tegen elke Kreator fan kan ik maar één ding zeggen. Kopen deze dvd. Het is gelukkig niet zo maar weer een re-release van een concert. De mannen hebben echt hun stinkende best gedaan om er wat extra’s bij te doen, en dat is goed gelukt. Het is niet schrikbarend veel, maar toch. Ik denk dat deze dvd een hoop mensen kan verblijden met een ouderwetse bak thrash metal. Met een speelduur van ongeveer 125 minuten hoef je je zeker niet te vervelen. Voor de mensen die geen genoeg van dit concert kunnen krijgen en geen dvd speler in de auto hebben, zit er als extra ook het concert nog bij op cd. Wat wil je nog meer…

Tracklist:
kreator - large

 1. Some Pain Will Last
 2. Extreme Agression
 3. Under The Guillotine
 4. Toxic Trace
 5. Bringer Of Torture
 6. Pleasure To Kill
 7. Flag Of Hate
 8. Drum Solo
 9. Terrible Certainty
 10. Riot Of Violence
 11. Love Us Or Hate Us
 12. Behind The Mirror
 13. Betrayer
 14. Awakening Of The Gods
 15. Tormentor

Hallucinative Comas – Director’s Cut

 1. At The Pulse Of Kapitulation
 2. People Of The Lie
 3. Dr. Wagner Part I
 4. Twisted Urges
 5. Dr. Wagner Part II
 6. Coma Of Souls
 7. Dr. Wagner Part III
 8. Terror Zone

Line-up:

 • Mille Petrozza – vocals/guitar
 • Frank “Blackfire” Gosdzik – guitar
 • Rob Fioretti – bass
 • Jürgen “Ventor” Reil – drums

Links: